Interviuri (I)

Posibilele zvonuri legate de eventuala vizită pe care Naicu ar putea-o întreprinde în România la jumătatea lunii viitoare au născut deja reacţii în rîndul personalităţilor vieţii cotidiene. Primul calup în cele ce urmează.

Traian Băsescu, preşedintele României: Am auzit de acest zvon de pe internet. Obişnuiesc foarte des să navighez pe Hi5 și Facebook şi de curînd i-am dat cu add lui Naicu ca să fim prieteni. Hăhăhă! Şi am văzut că are un site unde scrie, iar acum sînt un cititor fidel  pe www.majestatea.ro. M-am și abonat la newsletter. Hăhă!… Eu cred în demnitatea lui ca persoană şi, avînd în vedere cele declarate, am convingerea că se va întoarce în ţară. Este bine ca cei plecaţi în afara României să îţi aducă aminte de casă şi să revină cu bucurie ori de cîte ori este posibil. Declar public că dacă vine îl iau direct de la aeroport şi-l duc cu coloana la Golden Şlitz Blitz să bem un şpriţ. Hăhăhă…

Horia Roman Patapievici, filosof şi eseist: Sînt sceptic în ceea ce priveşte anumite fiinţe umane, iar în cazul de faţă nu pot să-mi exprim decît dubiile referitoare la Naicu. Dacă stau un pic să mă gîndesc, cred că avem de a face cu corective necesare la un set de alegaţii refutate precar de antecesori. Niciodată nu aş face o paralelă între temeiurile tari ce doresc a separa tranşant perenul de falicios şi derobarea de la a cauţiona (fie şi ingenuu) un sistem lax mînat de aporii trufaşe. Cu alte cuvinte, nu o să vină.

Mircea Dinescu, poet şi publicist: Cu toată jegăreala asta din viaţa socială românească, asta mai lipsea: dacă vine Naicu în ţară sau nu. Nu v-aţi dat seama pînă acum că totul e o cacealma? Bă, boilor, ăsta vine sigur! Nici nu stau să mă gîndesc. Şi toate căcaturile astea pe care le zice presa, că cutare şi cutare zic că vine, că nu vine,  sînt doar un balamuc ieftin care să-ţi ia minţile de la ce e cu adevărat important: pensii, şcoli, mizerie. Astea sînt adevăratele subiecte. Nu am nimic cu Naicu, mi-e amic bun, dar lăsaţi-mă dracului în pace că m-aţi stresat! Nu vă e clar că vine? Ce să mai, dom’le…

Cristian Tudor Popescu, jurnalist şi scriitor: Porcăria asta de subiect tabloid îmi trezeşte o greaţă cumplită. Puţin îmi pasă mie dacă acest individ vine în România sau nu. Nu ştiaţi dinainte că pe mine mă enervează toată lumea? Poate să fie şi Angelina Jolie şi Papa de la Roma, că tot mă doare în aşezămînt. Cine e ăsta să mă întrebaţi pe mine, Cristian Tudor Popescu, de el? El mă cunoaşte pe mine de undeva în afară de televizor, cărţi şi presa scrisă? Prostia jurnalistică a mass-mediei poate inventa asemenea subiecte de rîs. Simbolistica este cu totul alta: facem sau nu facem tiraj pe seama lui Naicu?

Ion Cristoiu, scriitor, jurnalist, analist politic: Pe mine dacă mă întrebaţi, domnu’ Gîdea, declar public că dacă Naicu nu vine în octombrie la Bucureşti, în secunda doi apar în papion la Sinteza Zilei. Deci eu, Ion Cristoiu, voi lăsa vestele şi cămăşile mele cumpărate de la Zegna de mogul şi-mi voi pune smocking şi papion negru la dumneavoastră în emisiune, domnu’ Gîdea. Vezi, Doamne, Cristoiu face mişto… Nu, domnu’ Gîdea. Şi am să o sun şi pe Elena de la Mandinga să îi cînte pe aeroport cînd o veni imnul României, vezi, Doamne, domnu’ Gîdea…

George Becali, preşedinte PNG-CD: Ia uite ce vin zdrenţele la mine la Palat să mă întrebe pe mine, Războinicul Luminii… Păi voi, hahalerelor, cu blaturi de-astea veniţi la mine? Păi da’ nu vă e clar că Naicu vine în ţară? Băăăi, păi eu ştiu tot. Eu vorbesc în fiecare zi cu el la telefon în timp ce-mi mănînc telemeaua la micul dejun. Şi ştiu tot, mi-a zis că vine, deci e clar că vine. Nu mă minte pe mine prea uşor zdreanţa aia. Că e greu cu Gigi Becali, mă-nţelegi? Eu îl ştiu un băiat credincios şi evlavios şi dacă minte îşi face păcate la Dumnezeu. Şi el nu minte că e un om creştin şi bun. Păi voi ştiţi, zdrenţelor care sînteţi voi zdrenţe, că numărul lui de înmatriculare e ENO? Păi ENO ăla vine de la enoriaş, băăăi, m-aţi înţeles? Hehehehehe…

Andreea Marin Bănică, vedetă TV: Bucuria revederii celor dragi, reîntoarcerea la casa părintească, mirosul de sarmale, de clătite cu carne, cuptorul fierbinte şi plin de cozonaci, pragul uşii în care tot timpul te aşteaptă cineva, pînă şi căţelul care buclucaş şi prostovan îţi înşfacă degetul fără să-i faci nimic, sînt întotdeauna motive primordiale în viaţă, nu-i aşa? Mi-ar face o deosebită onoare ca împreună cu UNICEF, cu sprijinul atît al complicilor noştri, cît şi al companiei Iberia, să putem să îl aducem în ţară pe Naicu, nu-i aşa?

Valentin Stan, analist politic şi jurnalist: Domnu’ Gîdea, am aici în laptop-ul meu un file în care se spune clar că Naicu va veni în România. Fiţi atent un pic, domnu’ Gîdea şi dragi telespectatori, cum acest Naicu face dezvăluiri complete. Pe site-ul lui oficial, în ziua de 18 septembrie 2008, cu mînuţa lui a declarat că, citez: “această minivacanţă nu o fructific, însă pe cea din octombrie o voi”. Deci ce poate să însemne asta, domnu’ Gîdea? Am un mesaj pentru acest Naicu. Băi, Naicule, în faţa întregii naţiuni îţi cer să anunţi public dacă vii sau nu. S-a-nţeles, domnu’ Gîdea?

Alina Plugaru, pornostarletă: Decizia îi aparţine în totalitate, dar dacă aş fi în locul lui eu nu aş mai veni în ţară. Spania e o ţară frumoasă, locul unde se află Naicu este de vis, fetele acolo nu sînt aşa frumoase ca româncele, dar sînt drăguţe. Iar băieţii sînt bine dotaţi şi superbi. Aşa că la ce să mai vină acasă? Eu cred că nu vine şi că o să rămînă acolo. Pe această cale vreau să-i transmit un pupic dulce ca el.

Elena Băsescu, secretar general OTPD-L: Eu cunosc foarte bine acest caz pentru că împreună cu tati stau la calculator. El preferă site-urile gen Hi5 şi Facebook, în timp ce eu navighez pe site-uri de reviste glossy şi de accesorii must-have în tendinţe. Dar amîndoi avem o plăcere foarte deosebită de a urmări Blogul lui Naicu. Nu ştiu dacă va veni, cel mai probabil nu cred acest lucru, pentru că în viaţă poţi să ai şi eşecuri, poţi să ai şi succesuri, pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine.

Ion Ţiriac, om de afaceri: În ziua de astăzi te trezeşti cu tot felul de necunoscuţi care apar şi scriu ziarele despre ei verzi şi uscate cînd de fapt cu toţii sînteţi nişte nimicuri. Cine mai e şi Naicu ăsta? Vreun alt miliardar ca mine? De ce ar trebui să mă intereseze de persoana lui?  Eu cunosc lume a căror cifră de afaceri se învîrte în jurul zecilor de milioane de euro. Pînă şi menajerele mele au propriile afaceri profitabile. Refuz să răspund la interviul vostru.

Urania, astrolog: Pentru Naicu zodiacul lunii octombrie nu prezintă caracteristici ieşite din comun. Va fi o lună normală cu Marte (planeta patroană) aflat la 24° retrograd pe casa a  VII-a, cu Soarele în Balanţă şi Scorpion, iar Venus şi Jupiter formînd un trigon cu Pluto pe casa a XII-a. Caracteristicile lunii sînt bărbăţia, tăria de caracter, spontaneitatea, voinţa proprie, cum se vede pe el însuşi, identitatea, personalitatea, timpul său liber, creaţia lui, el şi necunoscutul, el în faţa provocării, sexualitatea, probele de încercare, ce vrea el de la viaţă. Referitor strict la ziua de 12 octombrie, Saturn şi Mercur se află într-o combinaţie surprinzătoare la 11° în Peşti, unde cu Uranus formează un triunghi perpendicular cu Neptun şi Centaurus, din care ar putea reieşi polivalenţa în mai multe locuri a Berbecului şi de aici posibilitatea de a se afla în mai multe puncte ale Terrei în acea zi. Totuşi această previziune este umbrită de Luna la 5° în Capricorn care înseamnă nelinişte, lenevie şi lipsa de responsabilitate afectivă aflată la nişte cote de intransigenţă de neimaginat.

Valentin Stan, analist politic şi jurnalist: Şi încă ceva, domnu’ Gîdea. Cu ce motiv oare sînt afişate zilele care au rămas pînă la ce, domnu’ Gîdea? Vă spun eu, domnu’ Gîdea. Pînă cînd o să vină Naicu în ţară, domnu’ Gîdea. Că doar nu şi-o pune pe propriul website cît a mai rămas pînă la Ziua Hispanităţii, sărbătoare de altfel foarte mare pentru poporul spaniol… Aşa că fă bine şi anunţă public, dragă Năiculeţule, ce ai de gînd să faci mătăluţă pe 12 octombrie de Ziua Hispanităţii…

Aceste interviuri se vor a fi un pamflet şi vor trebui tratate ca atare.

Similar Posts:

Interviuri (II)
Știrile ProTV

Comments 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.