Imagini spectaculoase cu cometa Neowise

13600 de ani am așteptat să reapară cometa Neowise pe cer. Prima oară, prin 11580 î.Hr., nu exista internet, nici Galileo Galilei, așa că nu aveam de unde să știu ce era aia de pe cer. Acum 6800 de ani, aceeași chestie, doar că evenimentul astronomic m-a luat pe nepregătite, în acea perioadă fiind invitat de un prieten la un grătar, care tocmai făcuse mare paranghelie la el în ogradă, după ce a meșteșugit un vas de ceramică de Cucuteni. Nu știu ce fumase la vremea respectivă gagiul, de se tot mândrea că lasă că o să vedeți voi cât o să valoreze olița aia peste ani și ani de zile.

În fine, ajunși în sfârșit în anul covidului, a apărut din nou cometa. Mare tam-tam pe la NASA, la știri, pe interneți, peste tot. Pe 23 iulie, adică aseară, cometa C/2020 F3 (că Neowise suna mult prea plicticos) s-a aflat la cea mai mică distanță față de Pământ, moment prielnic pentru cei pe care îi cheamă Photography în buletin de a o surprinde în toată splendoarea ei.

Cum și eu sunt fan Neowise de mic, am plecat într-o călătorie prin apropierea casei, unde știam că e întuneric. Ajuns la locul cu pricina, m-am dat jos din autoturism, blestemând din răsputeri producătorul său pentru tâmpenia pe care a avut-o în cap când a decis că farurile diurne nu se pot stinge niciodată. Apoi am scos busola de la yaht (pe care, inspirat, o demontasem în prealabil) și am căutat nord-vestul. După ce am găsit Carul Mare, m-am uitat dedesubtul lui, fix unde, conform indicațiilor, se presupunea că se află cometa vieții la ora respectivă, o oră după ce apune soarele, bla bla bla.

Dintr-o dată, a apărut pe cer superbitatea de cometă. Un spectacol incredibil, zvâcuri după zvâcuri, niște amintiri de neuitat. Trăiri atât de intense nu am mai avut de când Viorel Lis și-a anunțat intenția de a candida pentru postul de primar general al Capitalei. Mânat de un impuls necontrolat, am scos telefonul din buzunar și am fotografiat-o. Atât s-a putut.

Similar Posts:

Alte știri?!
A fost odată ca niciodată un blogocilindru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.