Hiperronda

Astăzi m-am dat cu maşina pentru prima dată pe noua centură a capitalei malaguene (exista deja una, asta e a doua, cică ar vrea s-o facă şi pe a treia), cunoscută deja sub numele de Hiperronda (A-7). După 5 ani de lucrări şi 339 de milioane de euro investite, rezultatele se văd şi pe bune că sînt impresionante. M-a fascinat încă de pe vremea cînd era în construcţie şi mai mergeam fraudulos prin zona lucrărilor noaptea ca să văd stadiul lor şi să mă bucur de liniştea dimprejur.

Centura are o lungime de 21,3 kilometri, cu 4 benzi pe sens în marea ei majoritate, un tunel frumos luminat, nişte viaducte lungi, legături cu cele mai importante puncte din jurul său şi privelişti superbe. Am parcurs-o integral de la un capăt la altul în aproximativ 12 minute, respectînd viteza maximă admisă. Vestea şi mai minunată este că începînd de mîine se va da în folosinţă noua autostradă cu plată ce va simplifica accesul din nord către Malaga. Aşa numita Autopista de Las Pedrizas (AP-46), al cărei tur îl voi face negreşit în acest weekend, va costa 3 euro momentan şi va fi ceva absolut fabulos. Dar despre asta, într-un articol viitor.

Cine e interesat să vadă un video cu ştirea, poate să apese aici. Şi dacă tot apeşi, fii atent la al doilea om intervievat şi spune-mi din ce ţară europeană crezi că provine. Un răspuns corect îţi poate aduce un premiu surpriză.

Deocamdată, cîteva poze proaste făcute cu telefonul.Similar Posts:

Spaniolii nu ştiu engleză
Cum se poate ajunge la Consulatul General al României de la Sevilla

Comments 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.