Hai să înjurăm

Nu mă dau rotund că am terminat doişpe clase şi o facultate. Nu mă dau cult că am meseria pe care o am. Nu mă dau inteligent că ştiu să scriu corect. Nu mă umflu-n pene că am ajuns unde am ajuns. Totul e dobîndit prin muncă şi forţe proprii. Nu uit de unde am plecat. Nu mă laud cu faptul că ştiu să vorbesc frumos şi să mă comport. Şi eu, ca şi alţii, pot fi uneori prost, fraier, greşit, nesimţit, bulangiu etc.

Am început aşa ca să nu fiu acuzat că sînt cu nasul pe sus şi că îi critic pe cei mai neajutoraţi dintre noi – idioţii. Aminteam de comportament. Societatea nu este reprezentată doar de serate de muzică, baluri, dineuri oficiale, întîlniri la nivel înalt, supeuri şi mai ştiu eu ce snobisme bătute cu pietre preţioase. Societatea e peste tot, chiar şi cînd intri într-o budă. Trebuie să ştii să te comporţi, să nu te faci de rîs. Că vrei tu să te faci, asta e partea a doua. Că te faci fiindcă aşa eşti tu construit, asta e partea a treia.

Aud ieri dintr-odată “bă, mă dor ochii, să-mi bag p*la!” Întorc capul, îi reperez: doi coca infecţi (foto). Tac din gură şi ascult mai departe: “Bă, eşti prost, mînca-mi-ai pu*a?”, “Morţii mă-sii, cuae, ce m-a culcat ăsta…”, “Băga-mi-aş pul*să-mi bag că de nu i-oi f*te una lu’ ăla…” Nu ştiu ce discuţii elevate aveau puţele, dar la mine ajungeau numai expresiile astea genitale.
Da, românii au mania asta de a înjura imediat cum se văd cu un picior ieşit din ţară. Au impresia că nimeni nu vorbeşte româneşte în jur, că ei sînt stăpîni peste toţi, că pot vorbi orice de oricine, pot înjura şi spurca. Numai că ho cu tata. Mai sînt şi alţi români prin jur care mai înţeleg cîte ceva (tot, de ex.) şi, chiar dacă acele cuvinte scoase din găoz nu-ţi sînt adresate ţie, ţi se face silă de specimenele pe care le rostesc.

Dă moust biutiful boi îmi povestea mai demult o întîmplare dintr-un supermarket din străinătate unde doi văzuseră o bunăciune care se plimba cu căruciorul prin magazin, ca să facă cumpărături. La doi metri de ea o făceau în toate felurile, ziceau că ce buci are, că s-a îmbrăcat ca o panaramă, că ia uite-o şi pe mui*ta asta, are bani că suge *ula. Ea mergea mai departe fără să-i bage în seamă. Pînă la un moment cînd s-au pomenit cu ea în spate şi, neavînd loc de ei (că se puseseră-n mijlocul drumului), le-a cerut voie să treacă într-o română pură şi foarte civilizată: “Îmi daţi voie, vă rog, să trec şi eu? Mulţumesc.” Cei doi au rămas cu gurile căscate.

E chiar aşa culeanu ca la două vorbe normale să scuipi ceva legat de mame pe gură? Cînd o să învăţăm să ne purtăm mai decent pe stradă şi să vorbim frumos?

Similar Posts:

Am o dudă (L)
Spală-te, spăla-te-ai să te speli !

Comments 11

 • glumesti, nu?:))
  uita-te la Idiocracy ( daca nu l-ai vazut). O sa-ti placa ;))

 • De departe, poate, unul dintre acele articole plăcute la citeală! Nu că nu mi-ar plăcea şi celelate, da’ acilişa baţi cuiu’n părete p-o temă cu care mă lupt şi eu s-o împung cu acu’ la ăştia mici! Să n-ajungă neciopliţi şi brute. Le zici cu patos dăşpre un subiect arzător: educaţia şi bunul simţ, într-o societate în derivă şi, pe zi ce trece, ţesută cu anormalităţi luate ca normale. Ţi-aş da şi eu câteva exemple, da’, no, e pagina ta, iar eu nu mă abonai ca oaspete nepoftit să şcriu articole acilişa!;))
  Însă, pă traseu’ ăsta îşi dăşchide braţele societatea lu’ nea culăreanu, iar noi tre’ s-o rulăm pă deşte.

  Majesté, mă-nclin! ^:)^

 • =))=))=)) o faza de asta au facut si ai nostri in turneu! :)) 8-}

 • 1. Neatza
  2. Observ ca n-ai avut somn, cred ca de focul astora 😀
  3. Raspunsul la penultima intrebare: Nu, dar macar pari “dur” si “smecher”, daca altfel nu poti sa te faci remarcat
  4. Raspunsul la ultima intrebare: Intr-o alta viata, unii…

 • Pai si tu de ce vorbesti urat de cei doi baieti si ii faci coca? Ca nici tu nu esti mai prejos in acest caz.

 • Naicu, te salt! Cred ca aici este vorba despre educatie si bun simt. Asa cum ai fost framantat asa te comporti si in societate. Acasa in primul rand si la scoala.Acasa, sunt extrem de putini copii instruiti si pregatiti, la scoala, nici atat. Uite-te cati profesori trogloditi sunt in scoli. Umplem locurile vacante la catedra cu toti idiotii, sa fie , sa se gaseasca, nu-i verifica nimeni… ei, sunt “formati ” tot de niste idioti.Am avut in trecut un sistem de invatamant de invidiat, scoli cu trditie, profesori pe masura. Dar, s-au dus, au venit alte timpuri, alte modele.De la un guvern la altul se mai preface ceva si cei care sufera sunt maimutoii astea care injura, astfel de vocabular au deoarece n-au nimic altceva pus in gheozdan.Eu le spun secaturi.Uite-te si la cei care fac legile : alde goagal, alde almanahe, alde domnul senator si deputat, nu mai zic primari si consilieri. Tufe de Venetia(este o vorba pe care o zicea profesorul meu de matematica)astia sunt cu totii!Niste indolenti nescoliti…Tie, iti zic sa fii frumos si destept%%-

 • @ R.R: Detaliaza, te rog.

 • Si eu imi amintesc cand mergeam in turneu cu colegii ce faze de toata rusinea faceau si iti era rusine pentru ei.E maisimpul sa injuri se simt mai bine e limbajul lor….dar asta este nu cred ca o sa invatam niciodata sa fim civilizati sa vorbim frumos sa respectam lumea din jurul nostru.de aceea alte alte tari ne dau clasa.

 • pt R.R: de ce il faci pe frumosu meu coca? El spune doar adevarul.

 • Eu am dat de doua tipe intr-un magazin de parfumuri din Graz. Imagineaza-ti ce-i spuneam prietenului. “Mama, ai vazut ce tate are aia? Sau ce buci are cealalata?!” Oi fi avut noroc ca erau sarboaice? :-?:-?

 • Mai draga prietene delicat care esti tu si nu injuri niciodata, poate l-o fi muscat un rechin de *enis de era asa aprins omul (“Morţii mă-sii, cuae, ce m-a culcat ăsta…”) – aici distinsa nostra persona facea referire la vreun pradator de-al marii care dintr-o neglijenta crasa a ciobanului i-a muscat “obiectul”! In replica acesta vine imediat cu discursul indreptat catre mama animalului care a avut tupeul sa faca acest gest (“Morţii mă-sii…”)! In continuare dragi prieteni putem observa ca romanul nostru nu se lasa mai prejos, incordand pectoralii si strangand din dinti ameninta: “Băga-mi-aş pul*să-mi bag că de nu i-oi f*te una lu’ ăla…”. Deci iata dragilor ce avea romanul nostru de era asa de crizat! De inteles pana la urma, nici eu n-as lasa un pradator de mare sa imi faca sex oral 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.