Între timp, în Spania…

Poate aţi aflat, poate nu, dar cu puţin timp în urmă Guvernul spaniol a decretat stare de alertă în toată ţara din cauza grevei controlorilor de trafic aerian care durează de ieri şi cică s-ar cam termina azi. Deşi pe unii i-au găsit sărbătorind isprava făcută ca idioţii prin baruri, chiar dacă s-au întors la muncă, refuză să lucreze. Leprele şi-au ales un moment cum nu se poate mai bun, avînd în vedere că începînd de azi şi pînă miercuri inclusiv lumea are liber la muncă, această punte fiind una dintre cele mai mari din cîte pot exista: sîmbătă şi duminică liber că e weekend, luni e liber că e Sf. Naicu Ziua Constituţiei, iar marţi e punte pentru miercuri cînd e Inmaculada Concepción, adică altă sărbătoare şi zi liberă totodată. Un total de 5 zile pentru care lumea şi-a făcut planuri de vacanţă, date peste cap de mizerabilii ăştia.

Am întreprins şi eu de dimineaţă o călătorie tu zi aiport ca să culeg un prieten ce mă rugase să-l iau de-acolo că avea zborul anulat (apropo, Iberia are toate zborurile anulate pînă mîine la ora 6 AM). Singura soluţie civilizată de a ajunge la Madrid a fost trenul, la care am cumpărat unul dintre ultimele bilete. Alţi bani, altă distracţie. În drum spre gară îmi povestea ce haos era pe aeroport, cele mai la modă cuvinte fiind înjurăturile şi, de asemenea, flegmele tradiţionale englezeşti. Şi, ca tabloul să fie complet, cu ocazia acestui “gran puente de diciembre”, cum îl denumesc oamenii din partea locului, preţul benzinei a urcat într-o săptămînă cu 10 cenţi/litru, că aşa se fac bănuţii frumoşi.

Aţi observat că ăştia cu avioanele se găsesc să facă greve exact cînd ţi-e lumea mai dragă? Adică fix în prag de sărbători, cînd mai tot omul are vacanţă şi vrea să plece. Să vedem cui i se mai scoală de Crăciun să agaţe manşa-n cui. Că de-abia le-ajung salariile, săracii de ei…

foto: El País

Similar Posts:

Fără cuvinte
Cum cedează un cedează

Comments 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.