Gheara este boala mea

Aşa numesc eu aparatul ăla în care sînt tot felul de papiţoi pe care trebuie să-i apuci cu gheara şi să-i scoţi de acolo. Exact aia la care te chinui îngrozitor şi-ţi vine să înjuri că al naibii muţunache a scăpat. De fapt, gheara este de vină. Ea nu are atîta putere să ţină păpuşile care cîntăresc prea mult. Şi astfel pierzi o grămadă de bani, încercînd să scoţi de acolo ceva. Recunosc că sînt bolnav după aparatele astea şi nu rezist dacă nu bag o fisă, ori de cîte ori întîlnesc vreunul în cale.

Prima gheară din Bucureşti am văzut-o la un centru de distracţii de lîngă Universitate, pe locul fostului magazin Mioriţa. Ce să mai, cum mergi spre Unirii pe dreapta după ex-cinematograful Luceafărul. Acolo era ea, gheara, scoasă în stradă. Drumul îl făceam des pe jos cu Mama, mergînd spre teatrul unde muncea. De cîte ori ajungeam în acea intersecţie, mă uitam prelung la gheară şi mă îndepărtam trist fiindcă mi se părea foarte scump un joc. Pînă într-o zi cînd am încercat şi nu am reuşit. M-am prins de schemă şi a doua oară am luat eu ceva, dar nu-mi amintesc.

De-a lungul timpului, m-am tot întîlnit cu astfel de gheare. Era una pe faleză pe-aici la care băgai 2 euro şi puteai să încerci de 5 ori. De fiecare dată luam din prima. Mai ţineţi minte cînd am luat un zar cocălăresc? Tot la gheară a fost. Ultima oară cînd m-am jucat a fost la gară, unde am pierdut 6 euro în încercarea mea prostească de a lua un muţunache în formă de puţă.
Însă cel mai şi cel mai mult am cheltuit într-o zi la Băneasa (foto 1) unde mi-am terminat toate hîrtiile de 1 şi 5 lei din portofel ca să iau doi papiţoi (foto 2) pe care la magazin aş fi dat mult mai puţin decît am băgat. Distracţia e aia care contează.

Similar Posts:

Gibraltar
Internetul din hotel

Comments 7

  • si uite asa mi-am umplut eu camera de papitoi. Mai tii minte fetita care se uita cu parere de rau la noi ca am reusit sa luam un papitoi si ea nu? Prima oara cand ne-am jucat impreuna? offff… Oricum astia doi din imagine nu meritau atatia bani. Koala si acum sta in masina, nu merita sa intre in casa fiindca am nervi pe el. 😀

  • si eu obisnuiesc dar cum ai zis si tu e greu sa prinzi ceva nu se lasa asa usor ghiara:d am si eu cativa .oricum e distractiv

  • Foarte funny gheara aia. Si mai funny e cand iei ceva. Eu de fiecare data incerc la ea si plec foarte nervos si dau cu piciorul in toate tomberoanele si injur. Ultima oara am incercat la gheara acum 2 ani in Mamaia si m-am lecuit. Mi-a mancat 30 de lei gheara aia si nu am luat nimic.

  • In cazul asta, “Naicu Gheara” ti-ar putea fi numele de scena. ;))

  • Da’ nu intzeleg, care-i schema de care te-ai prins?

  • Schema este foarte simpla: baga cit mai multi bani.

  • Da mai Naicule, ce amintiri am si eu cu aparatul asta! Jocul copilariei mele alaturi de Super Mario 😡 Dar revenind la aparatele de care tocmai vorbeai: stii, mereu m-am intrebat, oare femei nu poti sa agati din cutia aia? Sa vezi ce distractiv ar fi ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.