Eu pot să fiu şi-al naibii (VI)

Hai să vă explic ce e şi cu poza asta, că n-am fost chiar atît de al naibii.

29 decembrie 2012, Băneasa Shopping City.
Într-o plimbare intempestivă la mall, ca tot românu’, văd un loc în mijloc unde se fuma în draci. Lumea stătea la masă şi trăgea cu patos din ţigări acompaniate de o cafea, de-un cico, de una-alta. M-am uitat după ceva aerisiri în tavan, dar nu le vedeam. N-am zăbovit mult, am plecat spre casă, dar am ţinut minte treaba şi mă întrebam cum de se poate aşa ceva, într-un spaţiu închis, pe unde zburdau o grămadă de copii şi trecea o grămadă de lume. În fine.

1 ianuarie 2013, Băneasa Shopping City.
Altă plimbare intempestivă la acelaşi mall, undeva la vreo 14 ore după începutul noului an. Înăuntru deja era deschis, lumea începea să vină, eu totuşi nu eram de plăcere acolo, că după mine aş mai fi dormit şi aş mai fi rămas în România cîteva zile. Ei bine. Şi brusc mi-am adus aminte de faza cu fumatul de acum cîteva zile şi am zis să mergem să vedem care-i treaba la respectivul loc. Ajunşi acolo, pe fiecare masă era cîte un semn pe care scria FUMATUL INTERZIS, dar, cu toate astea, lumea fuma fără niciun fel de jenă. Atunci a venit momentul în care am întrebat o chelneriţă cum se procedează, ea luminîndu-ne pe vecie chiar din prima zi a anului (deci vom fi luminaţi pe vecie tot 2013-le).

Deci cum stă treaba? Fumatul este interzis în spaţiile publice, dar cine vrea să-şi aprindă o ţigară la cafeneaua respectivă, o face pe propria răspundere. Cu alte cuvinte, ne băgăm penisul în ea de lege şi ne facem trebuşoara. De menţionat că respectiva cafenea dispunea de un spaţiu interior dotat cu scrumiere, ventilaţie şi toate cele aferente unde se putea fuma din punct de vedere legal. Mai multe nu am întrebat, că n-aveam nici timp şi nici de ce.

Aşa că nu vă rămîne decît să keep calm and continue smoking on Băneasa Shopping City.

Similar Posts:

Superstiţii la spanioli
Nu s-a schimbat nimic

Comments 2

  • mi se pare un mare bullshit sa fumezi peste tot! clientii nu au voie sa fumeze pe propria raspundere, daca in localul respectiv fumatul est interzis, atunci nu se fumeaza, cand un client isi aprinde tigara, ospatarul sau seful de sala, se duce frumos la el si-i zice ca nu are voie sa fumeze! aici ar trebui sesizata protectia consumatorului. eu nefumatoare fiind ma duc in locuri unde nu se fumeaza ca sa ma simt bine, nu poate sa-mi zica ospatarita ca fumeaza lumea pe propria raspundere, eu nu sunt obligata sa suport fumul nimani, daca vroiam sa stau in fum ma duceam in locuri care se fumeaza, nu? daca esti intr-un loc de joaca pentru copii si-ti aprinzi o tigara, oare nu vine nimeni la tine sa iti zica sa nu mai fumezi pentru ca e interzis? te lasa sa fumezi pe propria raspundere? asta e o prostie din partea conducerii ca sa nu-si piarda clientii! daca toti ar fi corecti nu si-ar pierde nimeni clientii!

  • Eu sunt nefumator de cand ma stiu si asa voi ramae. Daca se fumeaza intr-un local, nu au nicio sansa sa ma aiba de client. Daca intr-un loc nu se fumeaza si vine cineva care incepe sa pufaie, voi face reclamatie. De fiecare data a tinut, cel care a inceput sa pufaie a renuntat dupa insistentele angajatilor care au aavut de-a face cu reclamatia mea. Asa ca nu rabdati, ci spuneti daca nu va convine ceva.

    La meniuri la fel: reclamatie si cererea altuia nou sau mai putini bani. La alegere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.