Dragă Bucureşti, te urăsc din tot sufletul meu !

Vin cu zîmbetul pe buze. În drumul spre casă nu simt nimic. Extaziat de starea neaoşă, îmi îmbăt privirea în 54.216 părţi şi tot timpul îmi vine să zic “ia uite o maşină cu număr de Bucureşti!” Nu trece mult timp şi începe balamucul. Mai mult sau mai puţin, mă văd nevoit să ies afară şi să merg. Să cobor, să deschid maşina, să o pornesc, să dau semnal şi să plec. În clipa aceea mă opresc. Din spatele meu o maşină pe care nu o văzusem în oglindă apare pe neaşteptate. Trece ca vîntul şi ca gîndul pe lîngă mine. Merg cîţiva zeci de metri şi dau de prima groapă, apoi de un crater ş.a. Şi tot aşa pînă ajung la primul stop. Acolo aud primul claxon şi sînt orbit chiar şi ziua în amiaza mare de lumina puternică a flashurilor disperate ale celui din spate. Apoi un cîine, o pisică, un pieton (parcă sînt toţi la fel). Extazul devine agonie odată cu primul cîrd de maşini care aşteaptă la un semafor pe care nu-l vezi. Şi stai şi-aştepţi blocat în spaţiu, închistat în aer liber, cînd la doar o singură cheie ai putea uita de tot. Dar n-o s-o faci din comoditate sau că n-ai încotro.

Nu mai are rost să mai continuu, pentru că sînt aceleaşi şi aceleaşi  mizerii dintotdeauna. Şi nu, nu am uitat de unde am plecat, nu am uitat că te iubesc, nu am uitat de micile bucurii pe care mi le oferi, de parfumul tău aparte, de faptul că eşti atît de imprezivibil şi neplictisitor, dar astăzi, aici, acum, la 10:38, dă-mi voie să te urăsc sincer.

Similar Posts:

The Corrs în România
Iubesc oamenii cu bun-simţ

Comments 6

  • 🙂 te framanti pentru nimicuri – ca un adevarat artist 🙂

  • Bine ai venit in Bucuresti! 😀

  • Trebuie sa ti dau dreptate nici mie nu mi place Bucurestiul o mare nebunie!!!!

  • Asa-i in Bucuresti. N-ai ce sa-i faci. :-“””

  • Bucurestiul este foarte fain, ador ~X( gropile din asfalt care mi-a facut masina praf.Sunt inebunita 3:-o dupa boschetari care iti murdaresc pardbrizul ca sa le dai bani pentru al sterge.Si am atatea si atatea sa spun dar nu imi permit:-& Astept alegerile, sunt prima la vot:^o>:)

  • @svetyk
    Ai fost pe strada Veseliei? Plangi de veselie pe-acolo. Daca intrebi vreun taximetrist sau il rogi sa te duca gaseste 4 variante ocolitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.