Despre comentariile de pe Facebook

Cum sînt un suveran prin definiţie, sînt şi foarte preţios la vorbe pe reţeaua de socializare. Nu din nobleţe, ci mai degrabă din comoditate. De multe ori prefer să dau un like la o treabă şi să nu comentez (deşi chiar şi cu like-urile sînt destul de selectiv). Nu de alta, dar e foarte stresant cînd îţi vin notificările în email sau, şi mai deranjant, pe deşteptefon.

Mai deunăzi m-a mîncat într-o porţiune semnificativă să las un comentariu necesar la postarea unui om cu care nu prea am nicio treabă, apoi băgîndu-mă la somn. Am zis că nu mai dau telefonul pe silent, că mi-era foarte lene să mişc butonelul de 1 mm, plus că noptiera aflată lîngă patul regal, pe care stătea mobilul la încărcat, mi se părea undeva la capătul universului (la fel cum se întîmplă cu telecomanda cînd trebuie să te întinzi după ea ca să dai mai tare/încet). La ora 5 dimineaţa urlă tritonul: Pulifrici Tuimumancureanu also commented on Tutzi Pashtelemateescu’s status. Un lucru care efectiv nu mă interesa la acea oră. E drept că e drăguţ să te implici în discuţie şi să vii cu o idee nouă legată de subiectul abordat (exact ca şi pe blog), dar nu lăsa, frate, perle precum “lol”, “hahahah” sau, în cel mai bun caz, “aşa e!”, pentru că sincer pici în penibil. Ori vii cu o miştocăreală faină ca să inciţi spiritul, ori dai like şi taci din taste.

Altă chestie. Am postat acum cîteva zile un status mai personal, după care am primit un comentariu de la cineva cu care m-am văzut o singură dată-n viaţă şi care habar n-avea despre ce vorbeam. Normal, n-avea de unde să ştie că urma să facă o gafă monumentală urîndu-mi felicitări pentru onomastica mamei mele care nu mai e. Aici îmi recunosc o parte din vină, pentru că sînt prieten virtual cu cîţiva inşi cu care nu am purtat niciodată o discuţie care să treacă dincolo de pragul psihologic al unui “bună, ce faci?”, motiv pentru care apar lucrurile astea. Nu-i de blamat, dar e de reflectat.

UPDATE. La cîteva clipe după publicarea acestui articol, a apărut pe eternul Facebook o coloană în dreapta cu notificări în timp real despre tot ce fac prietenii tăi. “Ş likes this”, “Ţ likes that”, “Ř commented on Ñ”s status” (cu text cu tot) etc. Datorită/din cauza acestei noi funcţii, putem afla cu toţii de acum înainte cine e invizibil pe chat. Deja am testat pe oameni treaba asta şi am avut dreptate. Aşa că adio intimitate socială! Mai rămîne să pornească webcamurile automat cînd intri la calculator. Nu cred că mai e mult.

Similar Posts:

Primul meu check in
Cum trece timpul...

Comments 1

  • \:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/:-\”:-\”:-\”:-\”:-\”:-\”:-\”:-\”:-\”:-\”:-?:-?:-?:):(:”>:((\:d/:”>:x8-|:o/:):o:-?:-\”:-w;)[-(:)>-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.