De la gară la aeroportul din cîmp

De astăzi se pune în funcţiune o linie de tren care va face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. În ce sens? Trenul pleacă de la Gară, opreşte la Bucureşti-Triaj, Chitila, Mogoşoaia şi Baloteşti. De acolo, te dai jos cu băgăjoaiele şi te urci în nişte autobuze speciale (cu ce-or fi mai deosebite ca unele normale?) şi te duci la aeroport.

Hai să facem un test. Dacă ar fi să mă duc la aeroport folosind acest tren, ar trebui să plec de acasă, să merg 10 minute pînă la cea mai apropiată staţie de tramvai (am de ales între 7 şi 32). Dacă vine la fix, fac 5 minute pînă la Unirii unde mă cobor timp de alte 5 minute la metrou să-l iau pînă la Gară. Încă un sfert de oră. Pînă mă trambalez în gară pe scări, cu bagajele după mine, mai fac 10 minute. Ajung la peron, dar mai întîi îmi iau bilet. 5 minute să zicem. Acum vine peronul. Am şi luat trenul. 40-45 de minute cît pune la carte. Ajung în Baloteşti, mă dau jos. Iau autobuzul imediat. Oare cît o mai face şi ăsta? Dacă e liber traficul, să zicem că maxim 10-15 minute. Ajung la aeroport. În total, aproape două ore în condiţiile în care totul merge şnur şi nu e aglomerat. Cam tot atît cred că fac dacă iau 783 de la Unirii şi nu mă fîţîi dintr-un mijloc în altul. Stau naibii liniştit pe scaun şi am terminat.

Deci, cine rahat o să meargă cu trenul ăsta? Nimeni? Omul civilizat vrea tren direct aeroport-gară, că aşa e peste tot. Prevăd un faliment strălucitor. Bigger the daraua than the ocaua, cum ar spune belgianul. Noroc că am maşină!

pîsî: Simona Soare de la Adevărul a subliniat cel mai bine acum o lună evenimentul: “Trenul a plecat ieri din Gara de Nord şi a mers pe ruta Bucureşti Triaj-cartierul Chitila-Mogoşoaia-Halta Odăile-câmp.”

de pe Adevărul.ro şi EVZ.ro

Similar Posts:

Una cu gura mare la metrou
Dacia Duster

Comments 7

  • Tu ai masina degeaba, ca e o bijuterie si… zic eu… nu merita s-o aduci in gropile de aici. Las-o acolo cat vei fi pe meleaguri mioritice! Si daca sfatul asta ti-l da o disperata dupa Civic, mai ales ca te-a “amenintat” ca iti conduce masina 😛 … ascult-o! 😀

  • Ma refeream la Bubulina mea de la Bucuresti. Civicul e masina de diaspora. Tranquila!

  • Error naicule! Sa spunem ca ai avion la 17:00 din Otopeni. Cu masina faci 4 ore. 2 ore in centru, si alte 2 pana la aeroport. Exista linie directa cu Ratb-ul: 780 si 783 pana la Otopeni. Tot 4 ore faci si cu astea la ora aia. Dar mai bine faci 1 ora cu trenu! A zis ministrul transportului ca o sa faca o statie pentru trenuri acolo unde opreste. Din cauza sinelor se fac 40 de minute. A mai spus ca o sa le inlocuiasca si ca se vor face 20 de minute. Cat despre metrou…mai asteptam 20 de ani. Pe putin.

  • Escu, varianta mea era de trafic normal.

  • fratilor am carnet de 3 luni si vreau sa-mi iau cumnatul de la aeroportul otopeni.care e ruta exacta de la ploiesti pana acolo ca am inteles ca pe sub nu stiu care pod… o fac in stanga si la la la .. spuneti-mi exact ca sunt incepatoare.conduc excelent dar nu am fost niciodat la aeroport. multumesc anticipat. helppppppppppppppp

  • Mihaela, ajungi sub pod, faci stînga, vezi că ai cedează, cînd intri în giratoriu te bucuri de prioritate. Te duci înainte, mergi ceva, apoi faci dreapta, tot înainte, mergi, ajungi la o intersecţie mare cu un giratoriu şi o iei înainte şi apoi în sus. Şi ori o iei pe sus şi îl iei direct, ori o bagi în parcare la unul dintre nivele, laşi maşina acolo, o încui, urci la etajul 2 şi îţi aştepţi cumnatul. Ai înţeles?

  • am inteless am inteles :)) mersi naicuu :*:*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.