De ce vrei să îţi iei un smartphone ?

Stăteam de vorbă acum cîteva zile cu o fetişcană care-şi dorea cu tot dinadinsul să-şi ia un iPhone. Motivul era unul cît se poate de simplu: să se joace un joc care există doar în AppStore şi de care a devenit dependentă cînd l-a văzut la un prieten pe mobil. Fiind şi un Android prin zonă, am dat un search în Play Store şi l-am găsit (deci putea să-şi ia liniştită un Samsung/HTC/etc.). O porcărioară cu care trebuie să cauţi cît mai multe cuvinte, se numeşte Ruzzle (în spaniolă se pronunţă rufle), care, părerea mea, nici nu merită osteneala descărcării şi a ştergerii imediate din telefon.

În fine, fătuca pînă la urmă a preferat un iPhone 4 la mîna a doua pentru care a dat la schimb o hîrtie europeană de culoare galbenă şi a început să-şi ignore prietenul, familia, amicii, cunoştinţele şi mediul înconjurător, captivată fiind de micuţa ei obsesie. Nimic de condamnat, fiecare cu pandalia lui.

Recunosc că şi eu, la primele mele contacte cu acest soi de telefoane, un factor destul de important în decizia achiziționării unei astfel de jucării a fost jocul ăla în care trebuia să aterizezi tot felul de avioane şi elicoptere pe piste de aeroport, trasînd culoarul de zbor al fiecăruia. După aia mi se părea fascinant să ai facebook şi twitter pe telefon, să-ţi vezi mail-ul, să citeşti ştiri, bloguri, să faci plăţi şi alte chestii online. Şi cam atît, căci cartofii prăjiţi încă se fac în tigaie.

Şi totuşi, pe tine ce te-ar face (te-a făcut) să-ţi cumperi un smartphone?

Similar Posts:

Un mic experiment
Banul se cîştigă greu

Comments 5

 • Eu mi-am luat blackberry pentru ca vroiam foursquare, vazusem la un prieten si mi-a placut, si pentru shazam 🙂 si am ales bb nu iphone pentru ca vroiam telefon cu taste 😉

 • Ştiam că ai BB, dar nu ştiam de ce. Acum ştiu. Motive cît se poate de normale. Totuşi, ai putea să-ţi dai şi tu mai multe check in-uri pe 4sq, dacă tot ai adus vorba.

  PS: n-am uitat de ciocolată.

 • Da, as putea, dar cum ai zis si tu, acum mai mult ma bucur ca am net, ca pot primi mailuri; am schimbat in vara bbul si am reinstalat doar jumatate din aplicatii/jocuri, nu le foloseam..
  Oricum, nu te pot egala la puncte si in continuare astept sa fii mayor of Spain!

  PS: stiu ca nu ai uitat, astept cuminte, poate vine Mosul Nicolae, poate Mos Craciun, poate Anul Nou 🙂

 • Pe mine nu m-a determinat NIMIC pentru ca INCA imi plac cartofii prajiti in tigaia De tegaie 🙂
  Durerea este …(ca incet DAR SIGUR) uitam de lucrurile simple care ne-au facut …iacata…MARI si INCA sensibili la …o tigaie,la o floare, la un pom,la o gargaritza….s.a.m.d

 • Total uăftopic, cam devreme… cadou’ meu dă crăciun pentru tine:
  http://www.youtube.com/watch?v=hzBqC2Nmt4w
  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.