De ce merg românii pe banda a doua ?

Am fost pentru prima oară cu maşina în Moldova. Am luat-o uşurel pe ruta Urziceni – Buzău – Focşani – Bacău – Roman – Suceava. Chestia asta se cheamă DN2 şi are o bandă jumate din Afumaţi şi pînă unde am făcut stînga să o iau spre Suceava, pentru că banda 1 nu este întreagă şi are mai mult faţă de bandă de urgenţă. Iar dacă ar fi să te iei după marcaje, ai face cîte un accident pe minut. Aşa că stăm pe banda 2.

În majoritatea cazurilor, banda 1 este mai proastă şi mai plină de gropi decît banda 2. Din cauza faptului că banda 1 este mai mult folosită de vehicule mai grele, apar gropile şi denivelările care se simt destul de incomod într-o maşină mică. Aşa că stăm pe banda 2.

Banda 1 este adeseori folosită şi de tractoare, căruţe, biciclişti, pietoni, dar şi animale. Pericolul este foarte ridicat din cauza diversităţii lucrurilor care se pot întîmpla la marginea drumului. Mai cu seamă că există riscul ca de pe străduţele laterale să se bage vreunul pe banda 1 care să-ţi taie calea. Aşa că stăm pe banda 2.

Luînd în considerare toate cele expuse mai sus, românul ajunge să se resemneze cu ideea că este mai bine să lase banda 1 pentru ăia care vor aventură. Astfel, răspunsul corect la întrebarea din titlu este “din obişnuinţă”. Pentru că la un moment dat vine clipa cînd te saturi şi-ţi bagi picioarele în ea de banda 1. Aşa că stăm pe banda 2.

Similar Posts:

Şi eu era să o fac lată
Şi totuşi... femeia la volan

Comments 5

  • Foarte adevarat. Acum intrebare de baraj. Pe drumul national DN2, care trece si pe la mine prin sat, exista o comuna in care nu este indicat sa opresti. Pana in URZICENI. Care este acea comuna?

    Hint: Are Biserica vopsita cu ALBASTRU!

  • Banda 2 e sfanta la romani! Acum am venit de la Pitesti (sa traiesti) si m-am enervat de o gramada de ori. Nu stau sa dau flashuri ca sa imi ard becurile… depasesc pe banda 1. Multora care stau pe banda 2 li se pare ceva normal depasirea mea.

    Si nu ma luati ca pe Bucuresti-Pitesti este proasta banda 1 ca nu este adevarat. Este in perfecta stare. Fac autostrada aia de 3 ori pe saptamana.

  • Banuiesc ca ai trecut si prin Vartescoiu… nicio impresie, nimic?

  • @Boris: Nu prea m-am referit la autostrăzi şi nici la reguli de bun-simţ în trafic. Există şi excepţii, dar per total faza e naşpa, trebuie să recunoaştem.

    @Raluca: Am fost, mi-am învîrtit coiul de aur şi am plecat. A fost un moment unic (ca mine).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.