De ce ies prost pozele cu flash la iPhone ?

De cele mai multe ori, fotografiile făcute cu blitz în condiţii întunecate cu un iPhone ies naşpa din cauză că atunci cînd faci poza, ţii degetul arătător foarte aproape de blitz. În acest mod, lumina se reflectă în deget, iar reflecţia va apărea în poză.

Ăsta ar fi unul din motive.

Celălalt este că ai o husă pe care ai pus-o tu ca să-ţi protejeze telefonul (şi bine ai făcut), fiind vorba de aceeaşi treabă de mai sus: lumina flash-ului se reflectă în jurul crăpăturii din jurul obiectivului, rezultînd aceeaşi lumină de care nimeni nu ştie nimic. Chiar mă întreba un chelner acum ceva vreme, căruia i-am dat telefonul să ne facă o poză la masă, cum de-mi ies aşa de bine pozele cu flash, că şi el are un iPhone, dar cînd face poze seara cu flash, se văd naşpa. I-am explicat şi mai avea un pic şi-mi făcea mătănii.

Eu am două huse pentru telefon. Una de piele, cu clapetă şi magnet, destul de groasă şi alta subţire, din material semi-transparent. Cu ambele, chiar şi cu aia subţire, iese lumina paranormală în fotografii. Fără nimic, se vede cum ştim deja cu toţii. Aveţi mai jos exemplele cu husele. Cît despre faza cu degetul, faceţi şi voi singuri experimentul.

Similar Posts:

21 decembrie 2011. Mai e un an ?
Experimente pe mine #2

Comments 1

  • Si eu am facut ieri poze si nu am husa. Si chiar ma miram de ce DRACU ies in halul ala cand pe lumina ies IMPECABILE. Si mi-am luat si 4s si da-i iar si injura la Steve Jobs.

    Dar uite ca eu tineam degetul :(

    Scuzele de rigoare pentru miile de injuraturi la Apple. Ies perfect daca mut degetul :D

    Si lumea credea ca e fum de la gratar :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.