Cum se scrie corect ?

ce faci

Vă e cunoscut citatul de mai sus? Eu îl întîlnesc destul de des. De mai multe ori mi-a fost dat să mă conversez pe net cu lume care mă întreabă ceva, dar nu pune niciun semn de întrebare la sfîrşit. Nu mă refer acum la “ce faci”, ci la alte întrebări care ar putea fi considerate pure enunţuri. Şi apoi mă trezesc cu observaţii că de ce nu răspund la întrebare. Păi, pisi, era o întrebare? Eu n-am văzut niciun “?” la sfîrşit.

Adevărul e că e şi foarte greu să apeşi un shift şi “?”, că sînt şi departe rău unul de altul (asta dacă nu ai tastatura în altă limbă decît engleză). Despre virgule nu are rost să vorbim, dar uneori chiar şi numele proprii ar trebui scrise cu majuscule, că altfel o dăm în bălării. Google Translate, cît o fi el de oligofren, ştie el ce ştie uneori.

Similar Posts:

Like FTW
Boozenbier - berea pentru femei interzisă bărbaţilor

Comments 6

  • Minciuni. Ai scris cuvantu’ ala doar pentru ca vroiai sa il folosesti. Google nu traduce asa ceva. Era la mintea cocosului ca toata lumea o sa caute. :D Si acum trebuie sa apreciem umorul subtil? :P

  • păi, corect. urăsc şi eu specimenele care dau BUZZ şi scriu (Greşelile sunt intenţionate): “sal ce fac nu sti ce tema avem la engleza/romana/tehno si vi maine la scoala”
    No, şi io ce să înţeleg?!

  • Mii de scuze, Baicu. Am gresit. Asa traduce Google. Nu am fost atenta. Foarte jenant, cum eu nu gresesc niciodata. Iti datorez o placinta. :D

  • Nici eu. ;-)

  • Stiu, da’ uneori mai uit. :D Indeosebi cand obsesia mea de a avea mereu dreptate trece peste orice altceva. :D

  • \:d/ ce traducere fixa pentru google. Nu incerc ca mi-e frica sa nu razi de mine. :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.