Cum se dă restul ?

Dacă civilizaţia ar fi existat în România, atunci cu siguranţă companiile producătoare de lame şi plicuri de ness ar fi dat faliment pe segmentele amintite. Şi asta pentru că atunci cînd nu există rest se compensează cu cîte o prostie de-asta, în vreme ce clientul tace şi înghite. Iar dacă ce-am cumpărat costă 15,05 lei şi nu avem cei 5 bani, de ce n-am scoate cu toţii din buzunar cîte o lamă sau un plic de ness pe care să le dăm vînzătorului? Nu ştiu de ce atunci cînd au denominat leul nu au făcut 1 RON = 100.000 ROL, pentru că, să mă ierte Dumnezeu, dar în afară de faza asta de la Năsăud, eu n-am văzut rest la 1 ban în viaţa mea (pe cînd afară e considerată ofensă să nu iei restul de la casă, chiar dacă e vorba de 1 cent).

O altă metodă de a da rest este restul premeditat. Să luăm cazul meu de aseară ca exemplu. Se merge la un bar şi se comandă două cafele cu lapte. Se aduce nota de plată: 5 euro (foto). Scot o hîrtie de 10 euro şi aştept restul. În dulcele spirit mioritic, restul vine în monede de 1 şi 2 euro şi nu într-o hîrtie de 5 euro, pentru forţarea subliminală a clientului de a lăsa bacşiş din restul adus de barman. Dacă se aducea o bancnotă de 5 euro ca rest, era foarte probabil ca cel care a stat la masă să nu aibă asupra-i mărunt pentru ciubuc. Bineînţeles că rezultatul aplicat la final a fost că am luat toţi cei 5 euro şi nu am lăsat nimic, mai cu seamă că o cafea era 2,50€, fapt care înseamnă jaf la drumul mare pentru ţara în care ne aflăm, oricît de fiţoasă şi mirobolantă o fi locaţia respectivă.

Similar Posts:

INCREDIBIL: Ardei încolţit în ardei [FOTO]
Limita de viteză pe autostrăzile spaniole va scădea de la 120 la 110 km/h

Comments 2

  • Cata dreptate aveti!Eu, m-am saturat de procedeul acesta si renunt la ce mi se ofera in locul micilor banuti.Oricum, de fiecare data totul se “rotunjeste”in favoarea vanzatorului.Mi-e sila de acest obicei inradacinat peste tot.Dvs.,Majestate, numai de bine si………….tot inainte!%%-

  • Eu nu mai las un cent de cand am aflat ca in majoritatea barurilor patronul face parte cu angajatii la bote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.