Cum m-a prins pe mine vestea

Vorbeam la telefon cu 8via. Fusese ziua ei şi nu apucasem să îi spun “La mulţi ani”, astfel am sunat-o după miezul nopţii, cînd m-am mai potolit un pic. Şi am întrebat-o ce mai face, pe unde a mai fost, cu cine s-a mai văzut, mi-a zis cînd şi unde o să-şi serbeze ziua, nu m-a invitat (deh, normal) şi alte baliverne. Şi, în timp ce discutam şi rîdeam de una, de alta, mai şi butonam calculatorul. Şi dînd pe reader văd ditai ştirea. Următoarea reacţie a fost asta:

– Auzi, 8via!
– Zi.
– Tu… ştiai că a murit Michael Jackson?
– Nu. Ce???
– Aşa-mi apare aici.
– Hai, mă… Cînd?
– Uite acum. Eh, hai că mai vorbim.
– Bine, mă. Hai te pup. Noapte bună.
– Şi eu, pa pa…

Această ştire mi-a luat tot hazul. Un om de care au tras toţi cît au putut. Un om pe care l-a omorît şi boala, dar mai ales cei din jurul său. Ca şi pe Elvis sau Freddie. Talente exploatate la maxim, pentru ca alţii să culeagă beneficiile de pe urma lor. Şi ca ei, cîţi alţii…
Îmi place tot ce-a făcut, tot ce-a cîntat şi îmi rezerv dreptul de a posta aici piesa cu al cărei videoclip am copilărit şi pe care-l dădeau pe TVR 2 prin ’91 în emisiunea “Videoclipuri muzicale”. Ce urmează de la minutul 7 încolo este, din punctul meu de vedere, cel mai frumos mesaj de pace din cîte au existat vreodată.

Similar Posts:

Backstreet Boys vin în România
魔笛 - 中国制造

Comments 6

  • Naicule, ai atata dreptate!

  • Foarte misto. E ca un film videoclipu’ asta asta. 😀

  • L-aş vedea de mii de ori şi tot nu m-aş sătura.

  • si mie`mi place mult black or white

  • Eu am vazut initial stirea cum ca-l duceau la spital pentru ca suferise un stop cardio-respirator si m-am intrebat in gand, ei cum ar fi sa si moara? :-S Din pacate, dimineata cand m-am trezit am deschis tv-ul si am primit stirea cea trista! in alta ordine de idei, imi place videoclipul asta, dar parca mai mult imi place melodia Dirty Diana 😀 (sau give in to me, nu ma pot hotari)

  • @ isabelle: E criminal.

    @ Eve: Sincer, şi mie mi-a trecut un gînd din acesta negru prin minte. Dar mi-am zis “ce naiba?” Şi uite că aşa fu. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.