Club vs. Discotecă

Demult n-am mai auzit pe cineva să spună Bă, diseară hai să mergem la o discotecă. Mai nou se foloseşte expresia Hai să mergem în club. S-a pierdut pe drum cuvîntul “discotecă” sau ce? Iarăşi ne-am băşit minţile în aşa hal şi nu ne mai suportăm să spunem cuvinte cu sensul determinat de dicţionare? Să vedem ce zice noul DEX:

DISCOTÉ//CĂ ~ci f. 1) Colecţie de discuri muzicale aranjate într-o anumită ordine. 2) Mobilă cu rafturi unde se păstrează aceste discuri. 3) Încăpere specială pentru păstrarea şi audierea discurilor. 4) Petrecere cu dans (seara sau noaptea). 5) Local unde are loc o asemenea petrecere. /<fr. discotheque 

CLUB ~uri n. 1) Instituţie culturală, cu scopuri educative şi recreative. 2) Local în care îşi desfăşoară activitatea o astfel de instituţie. 3) Asociaţie care reuneşte persoane cu interese comune, pentru a-şi petrece timpul liber sau pentru contacte de ordin politic, ştiinţific, sportiv etc. /<fr., engl. club 

Să-mi fie iertată neralierea la noutăţi, dar nu văd ce scop educativ am dacă mă duc în club în timpul liber şi să am un interes comun (machiala şi agăţarea de gagici). Deşi contacte politice, sportive (mai puţin ştiinţifice) au început să se facă la greu prin acest gen de încăperi. Şi încă ceva: Bambuu, instituţie culturală? Permiteţi-mi să LOL! Gradul de cocălărie şi piţiponcism din zona Tei mă face să cred că respectivul club botezător este mai degrabă o insituţie inculturală, dar care îşi păstrează scopurile educative din definiţie (cum să te dai mai băşinos în faţa la toţi fraerii, să vadă ei că nimeni nu e ca tine, cum să stai tot timpul cu buzele ţuguiate, ce multifiţe să mai scoţi din tine), dar şi cele recreative. Da, recreative, adică să mă duc la unşpe catralioane de decibeli, cu îj de ţîşpe inşi împrejur, care mai de care împungîndu-se cînd trece prin zonă, dar eu sînt cel mai jmeker – mă doare fix la penis, că eu mă recreez.

Aşadar, hai mai bine să mergem la discotecă (local unde are loc o petrecere cu dans seara şi noaptea) şi în Bucureşti, exact aşa cum zicem cînd ne ducem la mare (a se vedea cazul Şuper Megadişcotecii Tineretului din Coştineşti, am încheiat citatul). Greşesc?

Similar Posts:

Pentru că am uitat că ieri a fost luni...
Chestii care mă ene (IX)

Comments 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.