Cît de moldoveneşte poate vorbi o moldoveancă ?

De data asta erau trei. Una parcă totuşi nu se integra în grupul lor. Au intrat în hipermarché şi s-au dus direct la magazinaşul cu gentuţe ieftine la ofertă. N-aveam ce să caut acolo, aşa că le-am dat pierdute. În timp ce-mi făceam trebuşoara, le reîntîlnesc întîmplător la raionul de cosmeticale. Recunosc spăşit că abia am înţeles ce vorbeau între ele. Mi-e ruşine să declar că din toată conversaţia pe care au avut-o în cele 6 secunde cît am trecut cu căruţul pe lîngă ele n-am putut desluşi decît un “şî ieu”.

Eram mîndru, instinctul meu de fată mare nu mă înşela nici de data asta. Dar totuşi, a treia ce era? Mă întorc şi mă uit precum chiombea la felurite cutii cu vopsele de păr femeieşti pentru nevastă, chipurile (tot şatenele rulează, fie vorba între noi). Ascut urechea şi detectez că a treia vorbea spaniolă. Mă gîndeam eu… Dar brusc cele două pisi de dinspre Prut au început să dialogheze cu sărmana cetăţeană pe limba lui Cervantes, posedînd şiel mai năstruşnic acşient moldoviniesc di baltî.

Întrebare nevinovată: e chiar atît de greu sau efectiv nu se poate scăpa de accentul/graiul propriu cînd vorbeşti în limbi străine? Un minim de efort?

Similar Posts:

Cum se spală o maşină
5 maşini parcate una după alta

Comments 7

 • Sa stii ca de foarte multe ori e ceva mai greu. Mai ales ca, stii rusii vorbesc o engleza acuta, eu nu stiu de ce, vorbesc exact aceeasi engleza acuta. Si nu e chestia de accent, e altceva. Asa si ele.

 • Ţ-ai pierdut oleacâ fanâli moldovienşî. :))
  Nu te-o dat nişuna pi la sfinţi până acuşi?:-\”

 • Dar de ce sa-mi sara-n cap? Eu doar pusei o intrebare nevinovata. Nu jignii pe nimeni, asa ca nu exista motiv sa se rizgiie careva care se simte.

 • hahahha
  ce mai pandesti femeile prin supermarché !
  si pe mine m-a urmarit unu o data prin tot carrefour-ul, o fi vrut sa auda daca vorbesc moldoveneste ? 😕 din pacate pt el eram singura…
  ce e ala hipermarché? e unde se duc aia cu hipertensiune… arteriala ?

 • @Naicu Ziceam si eu. Nu am stiut ca le iubesti. :”>

 • 8-| ben bu dili nasıl öğreneceğim

 • salut sınt adnan istanbul yeu vrey limba moldoveneşte yeste akolor profesor çineva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.