Cît de greu se face un videoclip

collienEram în León punîndu-mi fracul pentru a pleca la concert şi stăteam cu televizorul deschis ca să cîrîie ceva în cameră. Aveau Viva (canalul ăla nemţesc de muzică) în hotel şi am fost foarte bucuros s-o revăd pe fascinanta Collien (foto) care prezenta un top.
Auzind nişte acorduri deja cunoscute de multe luni de pe mirificul ProFM Dance, mi-am îndreptat privirea către drăguţul televizor, dornic să văd cum arată videoclipul unei piese pe care o dădeau în draci pe menţionatul post de radio de mai sus.
După modul în care a început, mi-am dat seama pe moment că nu putea să se îndepărteze foarte mult de clasicele Uniting Nations – Out Of Touch, Eric Prydz – Call On Me sau Michael Gray – The Weekend.

Aici este vorba de o fată (pe numele ei adevărat Janina Wissler) care se plimbă prin natură, contemplînd filosofic metempsihoza meandrelor concretului în care se afla în acel moment. Răpită de frumuseţea atipică a unei clădiri aflate în paragină, se hotărăşte să se îndrepte spre intrarea cea mai apropiată, totul desfăşurîndu-se cu încetinitorul şi avînd ca bonus priveliştea minunată a picioarelor ei în timp ce urca pîş-pîş, încălţată în săndăluţe, terenul accidentat. Intrînd cu delicateţe în edificiul respectiv, la o primă vedere întîlneşte un televizor din gama Diamant, o canapea şi un saxofon aşezat pe un suport. Privirea-i îmbătătoare se aţinteşte spre saxofonul singuratic exact cînd pe fundal se aude solo-ul său în care foloseşte notele do, re, mi bemol şi si bemol. Apoi, fiind o fire mereu conectată la realitate, îşi apleacă profilul într-o mişcare înceată şi dă drumul la televizor (nu ştiu cum a reuşit, dat fiind că nu am văzut niciun cablu de alimentare, iar stadiul clădirii îmi dă de gîndit asupra branşării la reţeaua de energie electrică). Dar, printr-o magie dusă la extrem, televizorul funcţionează şi, chiar dacă are trăsăturile unuia alb-negru, din cînd în cînd mai afişează şi imagini color (se mai pierde şi semnalul şi intră purici, asta mai înţeleg). Fata se aşează în canapea, urmărind ecranul pe care erau afişate imagini dintr-un concert de muzică. Acolo, puzderie mare de lume, un DJ care antrena atmosfera, mai-mai să cred că e vorba de însuşi Guru.

Janina intră în transă, e în călduri şi începe să îşi mîngîie suav trupul perfect. Îşi trece mîna prin păr, pe faţă, pe sîni, şe aşează comod în canapeaua stil IKEA şi ia o decizie şoc: se dezbracă! Cea mai interesantă imagine este la minutul 1, secunda 39, cînd domnişoara plătită să apară în videoclip începe operaţiunea triumfală. Rămînînd doar în lenjeria intimă, face două, trei mişcări de mare fineţe, simulînd un dans erotic à la animatoarele din Bamboo, totul pe ascensiunea melodiei din punct de vedere dinamic.

Cînd se ajunge la punctul culminant al frazei muzicale şi începe (cum ar veni) strofa, Janina ia atitudine şi vrea să arate lumii întregi scopul pentru care a venit ea acolo. Cu un ciocan în mînă (ce aluzie frumoasă) şi cu o privire ce anunţă ură şi dispreţ, se apucă să vandalizeze clădirea şi-aşa şubredă (scuzaţi şîşîfonia), dînd cu unealta în zidurile vremelnice. Se vede că nu prea a studiat partea cu dărîmatul, pentru că din primele imagini nu prea rezolvă nimic. Pentru ca, după încă anumite treceri ale mîinilor prin păru-i, să ne pomenim cu zidul spart şi cu reuşita ei supremă de final: să spargă ecranul televizorului care era deja spart. Cînd s-a spart? O fi fost de la acutele saxofonului ăluia? De la puhoiul de spectatori care voiau să iasă din Diamant? Sau de la lampă? Nu o să aflăm niciodată. Iar ea de ce a reacţionat în halul ăsta? După ce că Guru a băgat-o în transă cu melosul cîntecului său, ea l-a băgat în pizda mă-sii.

Ca să fac un rezumat, ar fi cam aşa: o gagică bună intră într-o casă, se dezbracă, sparge un zid şi un televizor. Ura, avem un videoclip!!!

Guru Josh Project – Infinity 2008

httpv://www.youtube.com/watch?v=w9KnuJZkBjg

Similar Posts:

Viitorul Paganini ?
N-ai cu cine, mă. Nişte ţărani...

Comments 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.