Caterincă artistică la cel mai înalt nivel

Aleksey Igudesman este un violonist, dirijor, compozitor, dar şi actor rus. Născut în Sankt Petersburg în 1973, a fost acceptat la Academia Yehudi Menuhin din Anglia la vîrsta de 12 ani. Cel mai mult şi cel mai mult este cunoscut pentru duourile sale cu pianistul Richard Hyung-ki Joo, alături de care poate fi urmărit în celebrele deja A Little Nightmare Music, despre care am scris aici.

De Julian Rachlin, violonist şi violist de origine lituaniană (n. 1978), îl leagă o sumedenie de colaborări, dedicîndu-i chiar a doua sonată pentru vioară solo compusă de el însuşi. Cu J. Rachlin am avut şi eu onoarea să cînt anul trecut Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră de Dmitri Shostakovich. Absolut impecabil şi fără cuvinte.

La fel cum e şi ce vă invit să vizionaţi în continuare. Intitulată The Soloist’s Ultimate Happy Birthday, această glumă muzicală înglobează o sumedenie de fragmente din lucrări consacrate are marilor compozitori, printre ei numărîndu-se Bach, Vivaldi, Paganini, Mozart, Brahms, Ceaikovski, Prokofiev ş.a.

Similar Posts:

Acum pe bune! Cine administrează pagina de Facebook a Colegiului Naţional de Arte "Dinu Lipatti" ?
16 reguli de aur ale cîntatului în ansamblu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.