Cîştigătorul premiului Coiul de Aur 2008

Programul stabilit de azi pe azi  în scurta mea venire românească mă face să fiu nevoit să acord premiul Coiul de Aur 2008 online. Un sejur montano-prahovean s-a ivit în peisajul debordant, ceea ce face ca astăzi să nu pot onora decernarea premiilor la ora 20:38 în locaţia pe care trebuia s-o anunţ. Dar cum nu se supără nimeni pe mine, îmi voi argumenta decizia personală pentru premiul cel mare.

Votul publicului a stabilit următoarea ierarhie finală:
1. Sufleţica (57%, 105 voturi);
2. R.R (19%, 36 de voturi);
3. Aurică cel frumos (17%, 31 de voturi);
4. Anutza (5%, 9 voturi);
5. Luizica pisilica (2%, 4 voturi).

Părerea mea:
Sufleţica a postat o poezie frumos gîndită, cu rimă, cu strofe, cu aşezare în pagină, cu măsură, corect d.p.d.v. gramatical şi foarte originală. Un cadou frumos venit pe calea internetului care mi-a plăcut foarte mult. Este cea mai reuşită operă de artă dedicată special pentru Coiul de Aur. Bravo!

R.R (aka Roxana Radu) a postat un comentariu într-o limbă estică care, la momentul sosirii acestuia în blog, a picat nemaipomenit. Am rîs, a fost haios şi inedit.

Aurică cel frumos a fost selecţionat în concurs cu o pupare în fund adusă la adresa mea care m-a impresionat. Îmi place foarte mult să fiu ridicat în slăvi şi iată că a prins podiumul publicului cu frumuseţea comentariului său.

Anutza, piţipoanca noastră comună, s-a săturat de săpunul ei obişnuit şi a adoptat noua modă în igiena corporală. Îi mulţumesc pentru zîmbetul adus pe buzele-mi cărnoase prin comentariul ei.

Luizica pisilica a fost votată de patru ciumpalaci pentru comment-ul ei într-o spaniolă gugălată. Soplotrabajo-ul inserat fin în rîndurile sale mi-a indus hohote de rîs inopinate în letargia diasporică şi a devenit un cuvînt uzual în spaniola mea de baltă.

Prin urmare, toate comentariile îmi sînt dragi şi nu pot să fac o diferenţiere la sutime (sau o ierarhie gen locurile 1, 2, 3, 4 şi 5 în gîndirea mea). Dar sînt de părere că, dintre toţi nominalizaţii la cîştigarea marelui premiu Coiul de Aur 2008, cea mai îndreptăţită să intre în posesia acestuia este Sufleţica, pentru aportul personal, originalitatea şi implicarea în realizarea unui comentariu (în speţă, a unei poezii) care a atins şi tema concursului.

Aşadar, cîştigătoarea ediţiei a II-a a Coiului de Aur, a trofeului şi a celor 202 euro este SUFLEŢICA.
FELICITĂRI SUPREME!!!

Mulţumesc tuturor celor implicaţi în concurs, participanţilor, celor care nu au reuşit să fie nominalizaţi, dar şi vizitatorilor care au votat. Cer scuze celor care au vrut să voteze şi nu au putut din cauza cookie-urilor activate dintr-o eroare tehnică. Sîntem mici, dar creştem, iar la ediţia a III-a aştept şi mai mulţi participanţi.

Încă o dată, felicitări Sufleţica şi rămîi pe fir ca să afli cum poţi intra în posesia premiului.

Similar Posts:

Moşule, ce naşpa eşti !
Astăzi se acordă Coiul de Aur

Comments 6

 • Sensational. 🙂 E ca in anu’ cand toata lumea zvonea ca vom da Caragiale la BAC si asta s-a si dat. =)))

 • Asta a fost buna. Iti dau 50 de voturi din oficiu la Coiul de Aur 3.

 • Nu stiu ce sa spun… Am ramas fara grai, nu ma asteptam sa castig acest premiu. Concurenta a fost acerba, imi luasem deja gandul de la acest premiu, dar intr-un final am realizat ca binele invinge raul intotdeauna. 🙂 Multumesc tuturor ciumpalacilor care m-au votat (asa am inteles ca se numesc votantii), multumesc organizatorului fiindca mi-a oferit acest coiut mirific si multumesc soartei care nu mi-a intors spatele. Te asigur ca acest coiut va fi in siguranta la mine, dar stii asta. 🙂

 • Stimate Domnule Presedinte, Stimate Domnule Prim Ministru, Dragi Parlamentari, Onorata Asistenta,

  Am ajuns in sfarsit la decernarea celui de-al doilea coi de aur, campania initiata de Agentia Nationala Antisex, in colaborare cu Consiliul Judetean pentru Ajutorarea Persoanelor Aflate in Suferinta si Primaria Orasului Baicoi.

  Tin sa multumesc bunului meu prieten, initiatorul de drept al acestei campanii, care a transformat aceasta manifestare intr-un veritabil concurs, soldat cu un castigator neasteptat. Urez sanatate multa si un an cum va place, tutulol celor care citeste acest coment. Speram ca la anul sa aflam noi castigatori la fel de surprinzatori precum cea din acest an. Iar celor invinsi le adresez un indemn: nu va lasati, anul viitor poate fi mai coios. Trebuie doar sa credeti ca puteti castiga si peste mai putin de 3 zile sa puneti mana pe Vasilica, acel animal care umbla cu ciorile in card la toate benzinariile si pe toate drumurile nationale. Mergeti la Sinaia si veti vedea un anume Domn pe nume Rivaldo si va veti convinge.

  La multi ani fericiti!!! Sa traiesti scumpule meu prieten.

  A transmis in direct dintr-un magazin Romtelecom din Brasov, al tau prieten, Fal!

 • […] nu e vorba de 8 martie). Dacă eram o zi a săptămînii, aş fi fost joi, ca să mă apucaţi de coi. Dacă eram o parte a zilei, aş fi fost dis-de-dimineaţă cînd e somnul cel mai dulce. Dacă […]

 • […] “Coiul de aur” era normal sa primesc si premiul “Blogul de aur“. Se pare ca naicu vrea sa ma […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.