Banul se cîştigă greu

Stăteam aseară la un pahar de vorbă cu un coleg şi, printre multele şi diversele subiecte abordate, am ajuns nevoit şi la cel mai în vogă: banii. După care am dat-o în SF-uri şi ne gîndeam cum ar fi dacă ai putea să te întorci undeva în timp, pe la începutul internetului şi să cumperi tu toate domeniile pe care azi le folosesc marile companii sau unii artişti consacraţi. Clar, prea multă bătaie de cap. După care a urmat momentul din trecut în care era pusă în joc o mare sumă de bani la loto, clipă în care ne-am fi întors şi am fi luat noi tot. Nepalpabil… Apoi m-am gîndit eu cîţi bani aş fi făcut dacă mergeam la Răstignire sau Înviere şi aş fi filmat cu aifonu’ toată faza, ca să aibă şi tabloidele motive adevărate să publice titluri cu IMAGINI ŞOC, VEZI AICI ş.a.m.d. Direct pustiu…

Şi pînă la urmă ne-am resemnat, ne-am mai pus un pahar de Aquarius şi am aflat că menirea noastră pe această lume e să muncim. Cum-necum, dar să producem. E drept că unii oameni muncesc pentru şaorma, dar sînt şi alţii care o fac pentru a le demonstra părinţilor că se pot mîndri cu ei. Unui mic procentaj dintre cei care nu muncesc le place să le fie alocată titulatura de freelanceri. Nu că ar lucra la vreun proiect în adevăratul sens al cuvîntului, dar orele petrecute de ei în faţa calculatorului în timp ce navighează de la o masă de poker la alta, reprezintă o adevarată sursă de venit. Fie că e vorba de turnee Party Poker pe bani reali sau doar jocuri de amuzament, indiferent de situaţie, jocul este luat în serios.

Mulţi ar spune că acest tip de muncă e, de fapt, o pierdere de timp, dar cine poate defini cu adevărat munca? O fi munca brăţară de aur şi te face ea om respectabil, dar atîta timp cît nu furi şi nu dai în cap, nu e corect ca cineva să te judece pentru activitatea pe care o prestezi pentru a-ţi asigura traiul şi coşul zilnic. La urma urmei, cui nu-i place momentul în care intră banu’? Pe card sau cash, senzaţia a devenit în ziua de azi ca un drog. Pentru unii e unul dintre puţinele momente în care simt că au realizat ceva concret şi, din păcate, rămîn de-a lungul vieţii doar cu această realizare.

Similar Posts:

De ce vrei să îţi iei un smartphone ?
Diesel nou sau benzină veche ?

Comments 2

  • […] sărind din blog în blog în dimineaţa asta, am ajunsşi pe însemnarea lui Naicu despre cum banul se câştigă greu. Nu zice ceva neapărat nou omu’, nimic extraordinar de ieşit din comun, doar o observaţie […]

  • Dar cum ai decis ca freelancerii nu muncesc de fapt? Ori, daca-i pana acolo, ca a juca poker BINE (adica sa castigi serios per total) n-ar fi munca? Dupa asa principiu ar rezulta ca nici atletii ori sahistii de-un exemplu nu muncesc, ca doar “se joaca”, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.