În căutarea cvintei perfecte

Azi e sărbătoare. Este duminică, este Înălţarea Sfintei Cruci şi se cuvine să prăznuiesc această zi într-un mod în care nu am mai făcut-o niciodată în 24 de ani de carieră. Conştiinţa îmi este prea încărcată de problemele care tot apar şi, cum un celebru citat spunea că “Eeeeeeeeeeeeeeeeeeu sînt o fire complicatăăăăăăăăă, nu îmi place niciodatăăăăăă să stau prea mult să meeeeeeeeeediteeez!”, am să las grijile acasă şi mă voi îndrepta spre locul meu magic cu apa mică.

Sînt convins că mulţi dintre voi deja aţi făcut analogia şi v-aţi dat seama cine a rostit cu ceva vreme în urmă aceste cuvinte pline de substrat, cu o încărcătură metempsihotică evidentă, vorbe ce denotă o cunoaştere profundă a tainelor omenirii. Este vorba despre Raluca de la Bambi în şlagărul de mare succes “Am să las grijile acasă”. S-a întîmplat să fim în acelaşi liceu pe vremea pubertăţii spre adolescenţă. După aceea cred că a venit şi soră-sa prin zonă, că o tot vedeam prin curte cu ghiozdanul, dar nu dădeam importanţă acestui lucru. Nu aveam nimic cu ele, dar totul pînă la cîntat!

Nu degeaba am amintit de această melodie halucinantă, care mi-a marcat auzul absolut într-un mod mai perturbator ca oricînd. Oare compozitorul sau orchestratorul acestei melodii (pe care nu am să îi caut pe Google, din motive de lene şi de dispreţ) chiar erau idioţi cînd au lansat piesa? Îmi şi imaginez în studio la finalul masterizării ce discuţii aveau: “Îmi place cum sună, e beton, bestială. Ce refren!… E supertare!” Ce căcat de simţ muzical şi auz avea cretinul ăla care pe o piesă în mi minor bagă terţă mică (cum e şi normal) şi, atenție, cvintă micşorată???!!!??? Las deoparte cît de fals pot să cînte fetele astea, dar la faza cu cvinta m-a dat pe spate. Unde este cvinta care ar trebui să fie perfectă? Unde e acordul minor în stare directă cu terţă mică la bază şi terţă mare la vîrf? Culmea e că mai şi insistă în prostie! Şi se tot repetă!!! Şi se mîndresc cu asta. Chiar nu a auzit nimeni din studioul ăla că e ceva în neregulă? Sau au auzit şi şi-au bătut joc de minunatele voci ale fetelor ăstora şi de reputaţia lor? Din ciclul Las-o-n sînge vă invit să ascultaţi minunata melodie şi să îmi daţi dreptate. Am pus și versurile dedesubt ca să cîntaţi cu ele. 🙂

httpv://www.youtube.com/watch?v=wzYnddipCTM

Nu am chef să mă mai leg la cap,
De plictiseală vreau să scap,
Nu mai răspund la telefon.
Visez să fac o nebunie
Așa cum îmi place mie
Să ies din ritmul monoton, dar


Refren (2x)
Am să las grijile acasă
Ce spun alții nu îmi pasă
Și-ai să vezi că azi va fi
Seara mea cea mai frumoasă.

Eu sînt o fire complicată,
Nu îmi place niciodată
Să stau prea mult să meditez.
Și vreau decît să mă distrez,
În cluburi noaptea să dansez,
Să simt că viața-i minunată.


Refren (4,63x)

Similar Posts:

De ce ia Air France banii de două ori ?
Cocalar pentru o zi

Comments 1

  • Eşti 7 zecimi de vedetă. Ai terminat tu cu Bambina liceul. Eeee. Şi aia e acum cu fotbalistul ăla de l-a luat Dinamo şi l-a şi livrat înapoi. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.