Au dreptul să voteze românii din diaspora ?

S-a găsit şi ţapul ispăşitor pentru votarea de duminică: românii din diaspora care au votat pentru chiombea, şi l-au trezit pe prostănac la realitate. Aceea că tot prostănac rămîne. Luînd-o la rece, răul mai mic era clar băselu. Fără doar şi poate. Nu mi-ar fi plăcut să-l văd pe Marean ministru la cultură sau învăţămînt sau pe Hrebe la finanţe. Punct şi de la capăt.

Au românii plecaţi din ţară dreptul să voteze? Îi lăsăm deoparte pe ăştia trecători cu escapade de un weekend să bea o cofeinizată la Cafe de l’Esplanade (aia de pe colţ de lîngă pod cînd mai ai un pic şi ajungi să vezi turnul Eiffel) sau să facă shopping de fiţe la Milano. Îi luăm la puricat pe ăia care stau de cîţiva ani şi muncesc. Ei cică n-au voie, că au uitat de unde au plecat, că ce ştiu ei despre cum se trăieşte în românela şi care sînt cu adevărat nevoile compatrioţilor. Ei bine, ştiu mai bine decît oricine. Pentru că oricît de indiferent poţi să fii la viaţa socială a ţării diasporice în care te afli, tot ţi se formează o opinie diferită de cea pe care o aveai înainte. E firesc să-ţi schimbi atitudinea, să vezi lucrurile din alt punct de vedere, numai că în cazul de faţă (Geoană vs. Băse) era la mintea cocoşului cine trebuia să nu iasă. Aşa că hai să nu mai dăm vina pe căpşunari, măslinari, tîmplari, zidari, bone ş.a.m.d., că pe lîngă ei mai sînt şi alţii plecaţi cu studii superioare la dosar. Plus că majoritatea nu-s proşti, că de-aia au plecat. Plus că s-au mai  inventat pe deasupra televiziunea prin satelit sau internetul. Plus că sînt cu toţii români şi e un drept fundamental, dar deja o dăm în bla.

Eu n-am votat şi nici n-aş fi făcut-o. Motive:
a) cea mai apropiată secţie de votare era la 250 km (deci 500 dus-întors = un plin de benzină = scump = criză);
f) doar nu eram cretin să bat atîta drum ca să stau la coadă şi pentru ce;
y) am avut de muncit şi dimineaţă, şi după-masă;
z) mai era şi ziua mea.

HAI ROMÂNIA!

mai tîrziu: am aflat că cică fu şi aci secţie de votare. orişicum, a se revedea literele f, y şi z.

Similar Posts:

Realitatea ştia de la început
Poze cu luminiţe de Crăciun

Comments 11

 • Esti un copil bun si intelept, bravo!=d>

 • 1) Romanii care au plecat in afara de mult timp, nu au de ce sa ne decida noua viitorul care suntem aici in tara.

  2). Ma bucur ca s-au pus la numaratoare si voturile lor de data asta, pentru ca nu il suportam pe prostanac.

 • […] Au dreptul să voteze românii din diaspora ? | Naicu.ro December 9th, 2009 Ei cică n-au voie, că au uitat de unde au plecat, că ce ştiu ei despre cum se trăieşte în românela şi care sînt cu adevărat nevoile compatrioţilor. Ei bine, ştiu mai bine decît oricine. Pentru că oricît de indiferent poţi să fi la viaţa … […] […]

 • P.S.dupa mine, romanii aflati in diaspora au dreptul sa voteze pentu tara de unde au plecat.O seara buna!

 • Stii ce face Vanghelie acum? Cauta disperat pe Gougăl ce inseamnă diaspora.
  O seară bună.

 • Oameni buni, stati ca nu s-a terminat inca :))
  Si pana continua domniile lor razboiul pentru suprematie, n-avem guvern, iar fmi-ul nu ne mai trimite bani – deci doamne ajuta in 2010.

 • raul mai mic era Baselu?…………………………….ori circumvolutiunile mele nu functioneaza ori ceva nu e in regula, iar informatiile primite de la tv sunt incorecte. Am urmarit tot ce s-a intamplat si prostanacul era de departe mai bine…insa nu-i bai, inca 5 ani nu ne afecteaza pe noi, nu?
  se alege praful in orice varianta de tara asta, stai acolo in Diaspora linistit cu Udrea la Turism, nu mai e de venit in Romania 🙂

 • subscriu la vorbele octaviei – sa am ierti, dar informeaza-te despre sistemul forfetar si miile de controale ale firmelor, care cica opresc fraudele – de unde, stii cum asteapta spaga? plus, sa ma ierti din nou, dar invatamantul e la pamant ( cine mai tine minte promisiunile lui base din 2004?), sanatatea e jos, justitia jos, economia jos – locuri de munca ioc.
  nu contest ca n-ai internet sau canale tv, dar vino aici, sa traiesti pe pielea ta si revolte si situatii disperate, si de abia apoi, poti sa afirmi ca cei din diaspora au dreptul de a hotara cine iese la putere.
  mie nu mi-a placut de nici unul – pt mine raul cel mai mic era antonescu. si de aceea am tinut a doua oara cu alianta psd-pnl, macar ne promiteau un guvern pana in craciun. ce a facut guvernul interimar al lui boc? – “n-au avut timp” sa analizeze bugetul pe 2010 si nu l-au aprobat.in felul acesta ciu-ciu bani de la fmi anul acesta.
  ce-i de facut? hai sa plecam cu toti – sau hai sa ne revoltam.
  da, toata lumea afirma ca in psd sunt toti coruptii din ’89 incoace, dar sa fim seriosi, fiecare are hotii lui, fiecare lupta pentru ciolan. nu-mi spune ca base, dupa ce s-a imbogatit in 5 ani, n-o sa mai fure de acum incolo? ah nu, clar se va dedica tarii. de furat oricum se stia ca fura, dar spune-mi ce a facut basescu pt romania?pardon, dar n-ai fost aici ca sa vezi. 🙂

 • putin imi pasa, cum multor romani li se intimpla, de altfel.

 • este partea a doua ca te doare in cot 🙂

 • nici nu stiam ca au fost alegeri (:|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.