Aseară am mîncat cherchez

Aducîndu-mi aminte de vremile din liceu cînd eram sărac şi n-aveam destui bani să-mi satisfac poftele de care alţii se bucurau nestingherit, aseară am ales să cinez acasă, cum o fac de obicei. Terminînd munca depusă în folosul comunităţii de oameni avizi după cultură ce umplu sala de concerte, m-am oprit la minunatul Carrefour din sat, spre a-mi achiziţiona, printre altele, un produs de panificaţie feliat. Acasă, în încăperea intitulată sugestiv bucătărie, m-am aşezat cu bucile pe un scaun şi am început să ung pe pîine ingredientele ce alcătuiesc celebra şi delicioasa specialitate culinară numită cherchez (se citeşte ca în româneşte, nu şerşé, ca în franceză). Acestea sînt două mari şi late: brînză topită şi pate de ficat.
Şi am mîncat o felie, apoi încă una şi zic “ho, ajunge!” Cee??? Încă una, că era prea bună. De data asta, gata. Extazul a fost mistic, papilele-mi gustative trăiau la intensitate nemaiîntîlnită orgasmul amestecăturii, ochii îmi rîdeau, faţa îmi ardea de emoţie, păsările cîntau, fluturii zburau etcetera. Trăiam momente pe care le-am simţit fix ultima oară cînd am mîncat cherchez (logic). Era galactică treaba!
Nu ştiu de unde provine acest cuvînt, poate chiar de la franţuzescul cherchez, dar ştiu foarte bine că l-am auzit la Andrei în timpurile liceene, cînd eram la munte, n-aveam bani şi singurul lucru pe care ni-l puteam permite să-l cumpărăm era brînza topită şi pateul, ambele la tub, că erau mai ieftine, dar şi mai gustoase. Şi pe lîngă toate astea, un gît de Cola nu strică niciodată, pentru că merge la ţanc cu această combinaţie feerică. Sărut-mîna pentru masă! Să-mi fie de bine!

Voi ce aţi mîncat aseară?

Similar Posts:

I wanna play on Saturday
Any future for it ?

Comments 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.