Amintiri din DEX

În ultima perioadă am folosit trei cuvinte pe care nu le-am mai auzit demult.

FURÁJ,  furaje,  s.n. Produs de origine vegetală, animală sau minerală, folosit pentru hrana vitelor; nutreţ, masă verde. – Din fr. fourrage.
SCATOÁLCĂ, scatoalce, s.f. (Fam.) Lovitură dată cuiva cu palma sau cu dosul mâinii; p. gener. bătaie. – Din rus. şkatulka.
GHIDÚȘ, ,  ghiduși, -e, adj. (Fam.; adesea substantivat) Care face ghiduşii, care manifestă, trădează o atitudine de ştrengărie; poznaş. – Ghidi + suf. -uş. Sursa DEX ’98

Voi ce cuvinte rar întîlnite aţi mai auzit recent? Ceva în mod special?

Similar Posts:

Sfîrşitul e aproape
De ce a picat Guvernul ?

Comments 6

  • Pai…. BÂZDÂCI! :-\”:d

  • Te salut Naicule! Imi sunt dragi sufletului meu tineri ca tine.Sunt convinsa ca multe cuvinte romanesti nu le-ai mai auzit demult.Sunt norocoasa din acest punct de vedere ca merg lunar in locul undem-am nascut si ma “scald” intr-un limbaj curat si frumos, acela de care tanara generatie se dezbara cu atata usurinta.Deh! Am introdus argoul si jargonul, pe calculator am dezvoltat un alt limbaj,limbaj care vad ca se prinde de toti cu mare repeziciune (Ca n-am inteles niciodata de ce raul se prinde cu mare usurinta). Lumea vorbeste mitocaneste crezand ca ” da bine”.Cuvinte pe care nu le-am mai auzit de mult( rare , tot mai rare):galanterie,zeflemea, negustor, oiste…Cand zici om de afaceri,la ce te gandesti? Scuza-ma iar am luat-o pe aratura:d Iti doresc sa ai o zi buna%%-

  • furaj…hmm… cum ar zice un intelept in viata… un fel de curaj, doar ca e cu f 😀

  • “ciosvârtã” e un cuvant drag mie. ;))

  • Naicule, “buchiala” e un cuvant propic? 😀 Ca nu l-ai mai auzit din vremea liceului dar il practici la greu :))
    Aaaaaa mi-a venit brusc in minte cuvantul “papornita”. Loc in care odinioara “the paysan from Oltenia” iti tinea prazul, rosiile respectiv branza si oo-le 😀 (a se consulta celebrul film Nea Marin Miliardar). In zilele noastre sensul cuvantului este folosit pentru orice ilustru care foloseste o geanta diplomat cu niste acte! Vezi doamne conduce tara….

  • Costine, vezi cu papornita si oltenii… ca e teren minat, clar?:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.