Amintiri din Cons

Singura materie la care am învăţat cu drag pe vremea studenţiei a fost Istoria Muzicii Româneşti. Mihai Cosma a reuşit prin profesionalismul, exigenţa, dar şi impunerea sa să ne determine nu numai pe mine, ci pe toţi cei care eram la cursuri, să învăţăm ba de frică, ba pentru bursă sau pur şi simplu din plăcere. L-am redescoperit din nou aseară cu un articol din EVZ despre un concert aniversar ce a avut loc duminică seara, cu ocazia reeditării unei tradiţii – orchestra Conservatorului (n.r. una dintre ele) pe scena Ateneului Român, dar şi a centenarului marelui compozitor Paul Constantinescu.
foto: Diana Murăşan

Similar Posts:

Mai doriţi şi altceva în afară de salam ?
Cel mai mare sax bas

Comments 5

 • Ha! Si eu imi aduc aminte de istoria muzicii romanesti! mama ce stres; si totusi ne placea. Am inteles ca a fost un concert reusit duminica, eu nu am ajuns, desi au cantat multi dintre colegii mei de la master (sa-mi fie rusine, stiu..)!!

 • Mey Naicule uite ca eu am ajuns duminica (sic Eve:P Interesant concert, orchestra la inaltime, solistii asisderea, doar daca nu dadea Viniciu prea mult din maini de era sa ii darame pupitru lu’ Cazacu, iar Flo in stilul sau cu care de acum ne-am obisnuit. Altfel un Mandeal ceva mai ponderat decat in fata propriei orchestre, insa cu niste tempouri la Brahms (in special partea a doua si a treia) de m-a durut capul. Bravo orchestra ca v-ati tinut dupa el!!! Altfel, o sala minunata, aproape plina, in care am putut observa mirobolantele fete ale profesorilor din Cons, recte de la rector si a lui sotie, la Diaconesti, Dimoftachis, Petresti etc, mergand pana la somptuoasele figuri ale deja ilustrilor, Licaret, Gheorghiu sau Andreescu. Vorba aceea, mare ti-e gradina Doamne! P.S. De remarcat la pupitrul 5 de la vioara 1 o simpatica domnisoara pe numele sau Lavinia ;;) Am mentionat-o cu un scop, manca-i-as merele ei de scumpa! Prietenii stiu de ce si sper ca sunt in asentimentul meu 😛 E Naicule, mi-a iesit cronica? Pot sa o dau la radio? :))

 • Mda… un concert extraordinar avand in vedere ZECILE de ore de REPETITIE la care au fost supusi membrii unei orchestre alcatuite “in mod special” pentru GRANDIOSUL eveniment…
  Dar asta nu e o noutate in Conservatorul bucurestean, totul ramane neschimbat pe vecie, mentalitatea provinciala in ceea ce priveste frecusul spre atingerea “perfectiunii” va da mereu batai de cap marilor deranjori si birjari ce stau la carma gloatei de novici intr-ale cantatului in grup “organizat”..
  Repetitiile lungi si proaste sunt singurul lucru de care nu mi-e dor..in rest..melancoliile incep sa apara..
  GATA!!!

 • Si de dezmeticit, nu or s-o faca niciodata. Mi-aduc aminte ca si noi am avut o astfel de “ocazie” cu ocazia a 140 de ani de la zamislirea Consului. Tu erai? Tot cu Mandeal. De a facut-o Petrul lata la re bemolul ala de sus din simfonie. :)) Ca tot veni vorba de Petrul, La Multi Ani, ca azi e ziua lui.

 • @ Costin: Am uitat sa iti sterg comentariul, damn! Daca nu scria Andreea, nu mai imi aduceam aminte de tine. Sa fii de ris cu cronica ta cu tot. Acum e prea tirziu, a aflat o lume intreaga.

  ANUNT IMPORTANT,

  NAICU.RO CERE SCUZE PENTRU ABERATIILE PE CARE LE-A INSIRAT COSTIN MAI SUS. PENTRU RECLAMATII, CONTACTATI-MA SA VA DAU ID-UL, TELEFONUL SI ADRESA LUI COSTIN. MULTUMESC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.