Alte știri?!

Așa cum probabil mulți procedează, nici eu nu mă mai uit la televizor de ceva timp. Pentru că, efectiv, m-am săturat să tot văd coronavirus în sus, coronavirus în jos, dar și coronavirus în lateral. Atât de multe am ajuns să cunosc despre acest virus, încât nici măcar nu mai trebuie să caut pe net cum se scrie denumirea lui corectă cu majuscule și minuscule. Așadar, doamnelor și domnilor, ladies and gentlemen, fără nicio preparație, atențiune, priviți: SARS-CoV-2. Jur pe roșu, nu m-am uitat nicăieri.

Nu mă mai uit la televizor pentru că nu mai regăsesc alte probleme ale umanității de care, acum vreo 10-12 luni, nu ne concepeam existența și perpetuarea speciei om pe pământ.

Ce se întâmplă cu încălzirea globală? S-a mai auzit ceva în ultima vreme? Eu văd că e în regulă. Cu câte grade a mai urcat temperatura medie anuală? S-a mai făcut vreo statistică în 2020? Ce mai e la Roșia Montană? O mai salvează cineva?

Seceta aia globalizată mai există sau merge și așa? Lipsa apei potabile din case mai preocupă pe cineva cu apă curentă la discreție? De canalizarea aia atât de necesară la țară mai întreabă lumea sau mai putem face căcuț încă 30 de ani pe scânduri de lemn în fundul curții?

Cum mai stăm cu sărăcia, cu războaiele sau conflictele religioase? Aveam de gând să întreb și despre atentate, dar tocmai ce de vreo două zile suntem cu toții pe mod Pray for Vienna. Corupția gata, s-a eradicat, nu? Cifra abuzurilor sexuale a scăzut sau deja e pe minus? Rasismul a dispărut ca prin minune?

De educația în școli nu mai aud nimic de luni de zile. Se pare că toți copiii sunt fericiți cu noul sistem de învățământ online, dascălii își rup creierii, dar e totul ok, nimeni nu se plânge. Sau, dacă o face, e mai mult o smiorcăială la el acasă, între patru pereți.

De defrișările ilegale ne mai interesează sau putem trăi și cu brazi de plastic de la chinezi? Ar putea să cadă peste noi Stația Spațială Internațională? Ei bine, ăsta e chiar un aspect care mă interesează extrem de mult. Ideea e că ar exista un răspuns la această dilemă, dar, din păcate, eu nu vi-l pot oferi, deoarece trebuie să-ți faci abonament la un ziar spaniol ca să afli dacă riști să mori zdrobit de ditamai ISS sau nu. Iar de abonament, nici vorbă, când toți banii s-au dus pe conserve, pe produse congelate, pe băuturi spirtoase, drojdie, spirt și hârtie igienică… Pentru că, inevitabil, fără să mă uit la televizor, am aflat că ne închid ăștia iar în case. Așa că v-am pupat și ne vedem peste 7-8 kile.

*sursă foto: Freepik

Similar Posts:

Imagini spectaculoase cu cometa Neowise

Comments 1

  • Pertinente comentarii, domnule. Scurt și la obiect! Chiar și numele covidului l-ați scris corect, #respect 🙂

    Bine ați revenit din hibernare, să vă țină! 😏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.