El numero 1 de Los 40 Principales

Los 40 Principales este cel mai ascultat radio privat din Spania după liderul Cadena SER, un fel de Radio România. Ca să ajungi să fii difuzat pe frecvenţele lui trebuie să ai multe cojones sau o piesă cu nişte saxofon, o voce potrivită, nişte ritmuri discotecoase şi versuri în engleză. Toate aceste cerinţe se regăsesc laolaltă în hitul “Mr. Saxobeat” interpretat de Alexandra Stan, piesă care se află pe locul 1 în topul celor mai bune 40 de piese difuzate pe radiourile de gen spaniole. Iată şi un link care funcţionează atîta timp cît melodia se află în top.

Mai interesant este că unii prezentatori de radio, care probabil au români printre cunoştinţele lor, pronunţă numele solistei corect. Numai că alţii, ştiut fiind faptul că în limba spaniolă orice cuvînt care începe cu “s” urmat de o consoană, i se adaugă un “e” înainte, care nu se scrie, dar se pronunţă, o bagă în aceeaşi oală cu deja cunoscuţii Estiven Espilber, Mister end Misis Esmit, Riciard/Giohan Estraus şi acum, iată, şi Alexandra Estan. Numai că azi, în timp ce redifuzau melodia la radio, a fost unul care a dorit dinadins să-şi încununeze în direct vastele sale introspecţii în lumea limbii lui Şeixpir, botezînd-o pe cîntăreaţa româncă Alexandra Estein. Mai are atît de puţin pînă să o numească Einstein. Oricum, pentru performanţa reuşită, aceea de a fi deasupra Gagăi, Rihannei, Janei Lopez şi a altor Blacaipişi, sincere şi furtunoase aplauze.

Similar Posts:

Que no nos representen !
Joyce - o nouă marcă de îmbrăcăminte

Comments 2

  • Muzica vrac. Majoritatea spanielilor habar nu au ca si asta si restul care suna absolut identic din cauza sintetizatoarelor. Vezi si radio Planeta, te vei simti ca acasa…

  • Planeta e 40% muz. romaneasca. Pe mine nu ma deranjeaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.