Alarmele inteligente de la telefoanele mobile

De cîteva generaţii încoace, alarma telefoanelor mobile are incorporată o nouă funcţie: timpul rămas pînă cînd o să sune. Un lucru inutil, în cazul meu, pentru că oricît de mare ar fi acesta, mie tot mi se pare puţin. Şi totuşi într-o seară, răpus fizico-psihic de tonele de cutii pline de căpşune cărate de-a lungul întregii zile, am ajuns acasă chitit să mă bag direct în pat. A fost una dintre fazele alea pe care le vezi în filme: în drum spre dormitor erau prăvălite pe jos diferite articole vestimentare, de ziceai că cine ştie ce pornaşuri aveau loc. Cînd colo, eram eu, în rolul de bisectoare a patului, cu telefonul în braţe şi punîndu-l să sune pentru a doua zi dimineaţa. Era cam 7 seara. Pe ecranul micului meu telefon scria un promiţăţor Timp rămas pînă la alarmă: 14 ore şi 27 minute. Niciodată nu mai văzusem aşa o minunăţie. Bineînţeles că la 10 eram în picioare şi am readormit pe la 3-4 dimineaţă.

La polul opus se află clipele cînd timpul e atît de scurt încît îţi vine să dai cu telefonul de toţi pereţii. Timp rămas pînă la alarmă: 0 ore şi 12 minute. Da, ştiu, la ce te mai culci? Ei bine, nu te culci, dar stai şi tu în pat liniştit, să prinzi putere pentru alte ramuri agricole, cum ar fi culesul măslinilor. Dar nu o faci pînă nu tragi o înjurătură zdravănă ăluia care a avut ideea implementării acestei geniale funcţii.

Şi mai şi mai nou, alarmele pot fi programate doar în anumite zile ale săptămînii, ba chiar pot fi denumite. De exemplu alarmei de luni de dimineaţă poţi să-i dai numele “bucurie”, “fericire”, “împlinirea tuturor dorinţelor” etc. Gata, nu mai scriu pentru că urmează o siestă din clasa mijlocie – Timp rămas pînă la alarmă: 1 oră şi 57 minute.

Similar Posts:

Un memento foarte important
Am întîlnit un Golf fericit

Comments 3

  • La ziua de luni ii poti zice “Lunea nici iarba nu creste” :)) Si inseamna ca ai o scula de telefon daca iti zice asa multe…

  • Pun pariu ca ai Nokia :)) :)) :)) :)) sau Motorola :)) astea afiseaza cat mai ai pana cand te trezesti. E perfect.

  • Scumpule, propun sa iti cumperi un “walkie-talkie”, un comunicator de ultima generatie care nici nu iti arata cate minute mai ai, dar nici nu te scoala (pardon trezeste) ;)) Si iata cum scapi de calvarul afisajului de tipul “0 ore si 12 minute” :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.