Adio piatră cubică ! Bulevardul Aviatorilor va fi asfaltat

Considerat iniţial monument istoric, Bulevardul Aviatorilor a primit aprobarea Ministerului Culturii pentru a fi modernizat. După dezbateri care au durat mai bine de un an, Primăria Municipiului Bucureşti a primit undă verde pentru a demara lucrările de asfaltare a zonei Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mircea Eliade şi Bulevardul Constantin Prezan. adevărul

Poate nu ştiaţi, dar piatra cubică din această zonă de lux a Capitalei conţine în componenţa sa urme de o importanţă arheologică deosebită, precum Cloşca cu puii de aur, Gînditorul de la Hamangia, Brăţările dacice, Letopiseţul Ţării Moldovei de Grigore Ureche, Lupoaica de la ex-Dorobanţi, ex-Romană, actuală Piaţa Roma (ex-Piaţa Sf. Gheorghe), dar şi din podul peste Dunăre de la Drobeta Turnu Severin construit de Apolodor din Damasc între 103 şi 105. Pe de altă parte, un studiu recent făcut de un grup de cercetători britanici a demonstrat cu succes ipoteza că anumite particule de la îmbucăturile pietrelor cubice prezintă urme din Rapsodia Română nr. 1 în La major op. 11 de George Enescu. Tocmai de aceea, decizia luată de Ministerul Culturii a fost una extrem de dificilă, luînd în considerare încărcătura istorică, creativă şi emoţională care se regăseşte în piatra cubică din această zonă a Bucureştiului. Pentru a păstra vie memoria acestor vestigii sacre ale istoriei şi culturii neamului nostru, va fi organizată o licitaţie publică în vederea unui proiect de amplasare a unor borduri noi care vor incorpora o nouă tehnologie revoluţionară cu ajutorul căreia vor fi proiectate holograme cu piesele de patrimoniu mai sus amintite, urmînd ca în fiecare copac adiacent noilor artere asfaltate să fie amplasate boxe care vor reda lucrarea enesciană în interpretarea unor orchestre de renume mondial.

La auzul acestei veşti, şoferii bucureşteni se pregătesc de proteste, fiind în total dezacord cu deciziile luate. Ei sînt hotărîţi să meargă în instanţă chiar pînă la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga pe motiv că piatra cubică dintre Guvern şi Arcul de Triumf reprezintă identitatea naţională a poporului român de la întemeierea Daciei şi pînă în zilele noastre.

Similar Posts:

Ăsta da #FotbalTweetMeet
Poliţia în acţiune

Comments 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.